Havecenter
Filtrér søgning
Nulstil alle
Brand
Nulstil
  • (5)
Materiale
Nulstil
  • (4)
  • (1)
Farve
Nulstil
  • (4)
  • (1)
Model
Nulstil
  • (1)
  • (1)
  • (1)
Lagerstatus
Nulstil
  • (4)
  • (0)
Vis:
36
produkter1 - 5 af 5
Visning:
Sortér:
Anbefalet

Generelt om presenninger

Presenninger anvendes til en bred vifte af formål. Typisk bruges de til afdækning af fx havemøbler, brændestabel, motorcykel, haveudstyr eller bil. I forbindelse med byggeprojekter bruges presenninger også til afdækning af fx tagkonstruktioner, værktøj eller byggematerialer, så disse ting ikke tager skade af vind og vejr

Presenninger er også velegnede til camping og festivaler. Her kan de fx bruges som overdækning til teltet, så det beskyttes mod sol og regn eller som alternativ til et almindeligt liggeunderlag. Med lidt teknisk snilde kan du også anvende presenningen til at lave et tarp shelter. Sammenlignet med et almindeligt telt kan et tarp shelter konfigureres på mange måder, så det passer præcis til de omgivelser du befinder dig i.

I haven kan du anvende en presenning til at lave en glidebane til børnene. Bred blot presenningen ud på underlaget og hæld en spand sæbevand over. Brug gerne en bakke, så du kan få ekstra fart på.

Mange vælger også at bruge en presenning som solsejl til at beskytte mod solens skarpe stråler. Her spændes presenningen blot ud mellem to eller flere fikspunkter. Ved at bruge en presenning i stedet for et solsejl, kan du spare mange penge. Dog vil et almindeligt solsejl typisk være pænere at se på.

En presenning koster fra 10 kr. og op. Prisen afhænger af flere ting – herunder størrelse og kvalitet. Jo større og kraftigere en presenning du har brug for, des højere er prisen også.

Presenninger er typisk rektangulære eller firkantede, men der findes også varianter som er designet specielt til at omslutte fx biler eller både. Hjørnerne er som regel forsynet med presenningringe, så presenningen kan fastgøres med snore eller pløkker.

 

Valg af presenning

Når du skal vælge den rigtige presenning, er der flere ting at tage hensyn til. En af de vigtigste overvejelser er størrelsen. Presenninger fås i forskellige dimensioner – fx 2 x 3 meter, 3 x 4 meter eller 4 x 5 meter. Skal du blot bruge presenningen til overdækning af traileren, vil en mindre presenning være fin. Men skal du afdække et større område – fx et tag som du er i gang med at reparere – skal du vælge en større variant.

Udover størrelsen kan det være en god ide at overveje hvilken farve presenningen skal have. De fleste presenninger er enten gennemsigtige eller grønne. Fordelen ved en gennemsigtig presenning er at den lader lyset skinne igennem. En grøn presenning skærmer derimod helt af for solen.

 

Rengøring og vedligeholdelse

Det er en god ide at holde din presenning ren og pæn. Det gøres nemmest ved at brede den ud på græsplænen, spænde den fast med pløkker og herefter spule den med vand. Når du er færdig med den ene side, vendes presenningen om og rengøres på den anden side.

For at undgå at presenningen bliver jordskoldet, er det vigtigt at lade den tørre inden du pakker den sammen – det gælder både efter rengøring og almindelig brug.

Har presenningen fået skader, kan den muligvis repareres ved brug af et reparationskit. Presenninger er dog så billige at det nogle gange bedre kan betale sig at købe en ny. På grund af den lave pris kan det være en god ide at have flere presenninger liggende.

 

Armeret presenning

Har du brug for at beskytte båden hen over vinteren eller afdække maskiner og byggematerialer, er en netarmeret presenning det oplagte valg. En presenning med indstøbt armering er nemlig ekstra kraftig og kan derfor modstå stærk vind og vejr.

En kraftig presenning har typisk en længere levetid end en letvægtspresenning – blandt andet fordi den er bedre beskyttet mod solens UV-stråler - og har desuden den fordel at den larmer mindre i blæsevejr og er nemmere at rengøre.