VVS
Filtrér søgning
Nulstil alle
Brand
Nulstil
 • (11)
Produkttype
Nulstil
 • (15)
 • (8)
 • (1)
 • (4)
 • (4)
 • (2)
 • (2)
 • (1)
Lagerstatus
Nulstil
 • (16)
 • (0)
Pris
Nulstil
34
34
1995
1995
34kr.1995kr.
Vis:
36
produkter1 - 36 af 99
Visning:
Sortér:
Anbefalet
Side 1 af 3|1 - 36 af 99produkter

Radiatorer til boligen


Når du skal opvarme boligen, er en radiator både effektiv og pladsbesparende (i modsætning til fx et pillefyr, der er stort og klodset). Langt de fleste radiatorer er hvide, men du kan male dem i lige netop den farve du ønsker og dermed give boligen et personligt udtryk.


Radiatorer fås også i forskellige former og udtryk. Bor du i en bolig der er indrettet enkelt og minimalistisk, er det en god ide at vælge en moderne radiator med en plan front som underbygger den eksisterende stil, hvorimod du kan skabe et klassisk udtryk ved at vælge en såkaldt panelradiator.


For at sikre at radiatoren falder i ét med rummet, bør den have toprist og sidepaneler (hvis disse ikke medfølger, kan de normalt købes separat).


Bor du i et ældre hus med gamle radiatorer, kan det godt betale sig at udskifte dem. Moderne radiatorer udnytter nemlig varmen meget bedre og har også et mindre varmetab (hvilket i sidste ende resulterer i en lavere varmeregning).


Mange af de radiatorer du kan købe i dag, er udstyret med en termostat, som automatisk regulerer varmen. Så hvis der er koldt i rummet, vil radiatoren skrue op for varmen, og når den ønskede temperatur er opnået, skrues ned igen. På den måde sikrer du at der altid er en tilpas temperatur i rummet, og du slipper for at skulle dreje på termostaten flere gange om dagen (som det var tilfældet med de gamle radiatorer).


Der findes både vertikale radiatorer (som udnytter pladsen effektivt og skaber et anderledes udtryk) og horisontale radiatorer (som giver en god varme uden at virke for dominerende i rummet).


Hvilken type radiator skal du vælge?


Det er svært at svare på da det afhænger af hvilke behov du har. Men groft sagt findes der to typer radiatorer:


1) Vandbårne radiator2) El radiatorer


En vandbåren radiator afgiver varme til rummet gennem varmt vand, som opvarmes af et fyr eller et fjernvarmeanlæg, og pumpes igennem det rørsystem som forbinder radiatorerne, hvorimod en elradiator består af et varmelegeme, som opvarmes med el.


Fordelen ved at vælge en elradiator er at den er nem at installere – du sætter den blot i en stikkontakt (har du flere radiatorer, kan du få en elektriker til at tilslutte dem en fast installation).


 Ulempen ved at vælge en el radiator er at den er dyr i drift, hvorfor den ikke egner sig til helårsopvarmning af boligen. Til gengæld er den god til sommerhuset eller kolonihavehuset, hvor du har brug for en hurtig og effektiv opvarmningsform.


Vil du opvarme med el, kan du enten benytte elpaneler eller oliefyldte elradiatorer. En oliefyldt elradiator har den fordel at den er meget sikker at bruge (fx sker der ikke noget ved at du lægger tøj til tørre på den). Desuden er den nem at flytte rundt på og er god til opvarmning af fx værksteder, hobbyrum og garagerum.


Elpaneler er typisk pænere at se på end oliefyldte elradiatorer, som godt kan virke store og klodsede, og ofte kommer de med smarte funktioner som fx aktiv børnelås, alarm der registrerer hvis et vindue er åbent, og mulighed for at indstille temperaturen.


Det er værd at nævne at du ikke må bruge en elradiator som primær opvarmningskilde i boliger hvor der er naturgas eller fjernvarme.


Hvis du ikke vil varme op med en elradiator, hvilket kan være dobbelt så dyrt som med andre varmekilder, kan du benytte en varmepumpe – den giver et godt indeklima, belaster ikke miljøet og kan give en stor besparelse på varmeregningen. 


Hvor stor en radiator skal du bruge?


Det afhænger meget af hvor stort rummet er, hvor godt det er isoleret og hvilke vinduer du anvender. Derfor anbefaler vi at du rådfører dig med en VVS’er (eller anden ekspert indenfor området), som vil kunne beregne hvor stor radiatoren skal være.


Når du skal vælge den rigtige radiator, skal du sikre dig at den kan opvarme hele rummet. En god tommelfingerregel er at hvis du har et parcelhus fra 1970’erne med almindelig isolering, kræver det 55 watt per m2 at opvarme huset. Så skal du bruge en radiator til et rum på fx 25 m2, skal den altså have en effekt på 1375 watt (25 x 65).


Skal du opvarme et stort rum, er det en god ide at montere flere radiatorer. På den både vil varmen nemlig fordeles bedre, og du opnår den mest effektive opvarmning af boligen. Og nej, det koster ikke mere i varme at anvende to radiatorer der skrues op på middelvarme, end én radiator som sættes på fuld blus.


Endelig bør du gøre dig nogle tanker om hvor meget radiatoren skal fylde. Vi anbefaler at du vælger en kompakt radiator som passer til rummets størrelse uden at virke for fremtrædende. Sørg for at måle op inden du bestiller, så du er sikker på at den passer.


Hvor skal du placere radiatoren?


Det er bedst at placere radiatoren under et vindue (også selvom du har moderne energiruder). På den måde vil varmen nemlig stige opad og presse den kolde luft fra vinduet op mod loftet, så der skabes en god cirkulation i rummet.


Er der ikke plads under vinduet, er det næstbedste sted at montere din radiator ved siden af vinduet. Dette er ganske vidst ikke den mest optimale placering ud fra et økonomisk synspunkt, men til gengæld er det behageligt at gå forbi radiatoren når den er varm, og den træder også tydeligere frem og kan dermed have en dekorativ effekt.


Hvad med montering?


Det er uden tvivl nemmest at montere en elradiator. Den skal nemlig blot skrues fast på væggen og tilsluttes en stikkontakt.


En radiator med rør fra væg eller gulv er derimod noget sværere at sætte op da du skal montere rør, ventiler, luftskrue, prop, radiatorforskruning og termostat.


Hvis du ved hvad du gør, kan du godt montere radiatoren selv. Ifølge lovgivningen behøver du nemlig ikke at få en autoriseret VVS’er til at udskifte en radiator (bruger du fjernvarme, kan du dog være underlagt lokale bestemmelser).


Ved at montere radiatoren selv, kan du spare en del penge til arbejdsløn, men det er vigtigt at du gør det rigtigt. Er du i tvivl om hvordan du griber arbejdet an, kan du eventuelt forsøge dig med en af de mange videoer eller artikler der findes på nettet.


Til monteringen skal du bruge en skruemaskine (til at fastgøre radiatoren på væggen), en svensknøgle, en tang og en skraldenøgle. Hvis radiatoren forbindes med et rør i væggen, kan du få en pæn finish ved at bruge rosetter.


Rengøring og vedligeholdelse af din radiator


En radiator kræver ikke meget vedligeholdelse i det daglige, men støv kan nemt samle sig bag radiatoren og imellem paneler og lameller. For at fjerne støv kan du enten bruge en flaskerenser eller en støvekost monteret på et skaft. Der findes også en såkaldt radiatorbørste, som gør det nemt at komme ind i de små kroge. 


Når du har fjernet støv, kan du tørre radiatoren af med en fugtig mikrofiberklud. Er der genstridige pletter, kan det være nødvendigt at benytte opvaskemiddel (som blandes med vand og påfyldes en forstøverflaske).


Nogle radiatorer har en speciel udformning, som gør dem svære at rengøre. Her kan det være en god ide at købe et specialmundstykke til støvsugeren (disse kan også bruges andre sted hvor det er svært at komme til – fx bag hylder og skabe).


Hvad koster det at bruge en radiator?


Som sagt er der stor forskel på hvad det koster at opvarme boligen med en radiator da det afhænger af om du bruger el, naturgas, olie, eller fjernvarme. Der skal dog ikke herske nogen tvivl om at en elradiator er den dyreste løsning (faktisk kan det være dobbelt så dyrt at opvarme med el som med vedvarende energiformer).


Prismæssigt er der ikke nogen forskel på om du varmer op med almindelige elpaneler eller en oliefyldt elradiator. I begge tilfælde er opvarmningsudgiften nemlig lig med udgifterne til elektricitet.


Hvis du vil regne ud hvad det koster at bruge en elradiator, skal du kende radiatorens elforbrug og prisen per kilowattime.


Lad os fx sige at du har en radiator med 1500 watt. Det betyder at hvis du lader den være tændt i 1 time, forbruger den 1,5 kWh (1500/1000).


Som tommelfingerregel koster 1 kWh 5 kr. I dette eksempel vil det altså koste 7,5 kr. per time at have radiatoren tændt (inklusiv moms og afgifter).


Nogle radiatorer har flere indstillinger, så du fx kan vælge mellem 750 watt og 1500 watt. På den måde kan du tilpasse varmeforbruget dit behov, så du undgår at bruge mere elektricitet end nødvendigt.


 


Find billige radiatorer hos Davidsen


En radiator er god når du vil opvarme boligen hurtigt og effektivt. Vores sortiment inkluderer et stort udvalg af radiatorer der kan bruges både som primær varekilde og som supplement til andre opvarmningsformer.


Vi har selvfølgelig også en bred vifte af termostater. Vil du optimere dit varmeforbrug, anbefaler vi at du vælger en digital termostat som kan forbindes med din smartphone, så du fx kan indstille radiatoren til at tænde og slukke på bestemte tidspunkter af døgnet eller lukke for varmen når du er på ferie, eller hvis et vindue står åbent.


Du kan købe din nye radiator online eller bestille den til afhentning i en af vores butikker. Radiatorer der sendes direkte fra en ekstern leverandør, leveres som kantstenslevering eller pakkepost. Leveringstiden er typisk 2-4 dage.


Vær opmærksom på at tilbehør som fx ventiler og propper typisk skal købes separat. Disse er nødvendige for at du kan tilslutte radiatoren fjernvarme eller naturgas.