Malerværktøj
Filtrér søgning
Nulstil alle
Produkttype
Nulstil
 • (7)
 • (6)
 • (9)
 • (3)
 • (3)
 • (2)
 • (1)
 • (1)
Vis alle
Brand
Nulstil
 • (24)
 • (6)
 • (2)
 • (1)
Lagerstatus
Nulstil
 • (18)
 • (0)
Pris
Nulstil
15
15
380
380
15kr.380kr.
Vis:
36
produkter1 - 33 af 33
Visning:
Sortér:
Anbefalet

Hvilke fordele er der ved at bruge en malerulle?


Når du skal male større overflader som fx vægge eller lofter, er det bedst at bruge en malerrulle. Med en malerrulle kan du nemlig dække et større område på kortere tid. 


En anden fordel ved at bruge en malerrulle er at du får et ensartet resultat uden synlige penselstrøg. 


Malerarbejdet går altså ikke bare hurtigere – den malede overflade bliver også pænere at se på. 


Bruger du en malerrulle, kan der komme små hår i malingen – ligesom hvis du bruger en pensel. Dette kan du dog undgå ved at vaske rullen i vand inden du tager den i brug første gang. 


Malerruller fås i mange prisklasser. Vi fraråder at du vælger de helt billige malerruller da de ikke holder særlig længe. Vælg i stedet en kvalitetsrulle fra starten - så kan du genbruge den flere gange. 


Hvilken malerrulle skal du vælge?


Det kommer an på hvilken overflade du skal male. 


Skal du male glatte overflader som fx døre eller paneler, anbefaler vi at du bruger en kortluvede malerrulle (5 til 8 mm). 


Til maling af grove overflader som fx murværk, vandskurede vægge og udendørs træværk, er det bedre at bruge en malerrulle med lange hår (18 til 22 mm). På den måde vil malingen nemmere kunne nå ned i fordybninger. 


Hvad med maling af overflader der ikke er helt glatte som fx filt eller savsmuldstapet?


Her får du den pæneste overflade ved at bruge en malerrulle med mellemlange luv (10 til 18 mm). 


Når du skal vælge den rigtige malerrulle, er det også vigtigt at tage overfladens størrelse med i dine overvejelser. 


Hvis du skal male en stor overflade som fx en væg, er det en god ide at vælge en bred malerrulle. På den måde sparer du nogle arbejdsgange.


Til maling af lofter anbefaler vi at du monterer malerrullen på et teleskopskaft. Ved at bruge et teleskopskaft kan du forlænge malerrullen, så du ikke skal op at stå på en stige. 


Hvordan rengør du din malerrulle efter brug?


Når du er færdig med at male, er det en god ide at rengøre malerrullen. Så kan du nemlig genbruge den i stedet for at skulle ud at købe en ny. 


Du rengør din malerrulle ved at afmontere valsen og lægge den i blød i en spand sæbevand. 


Vrid rullen et par gange med hænderne, og sæt den så tilbage på malerskaftet. 


For at undgå at hårene klumper sig sammen, råder vi dig til at spinde rullen hurtigt rundt, så overskydende vand bliver fjernet. 


Rullen skal lufttørre inden du tager den i brug igen. 


Hvordan får du det bedste resultat når du maler med malerrulle?


Her er nogle råd til hvordan du undgår de typiske fejl som folk begår når de maler med rulle. 


• Lad være med at male i et zigzag mønster. Kør i stedet rullen i lige, lange bevægelser. Det giver en mere ensartet fordeling af malingen, og du undgår at malingen løber, eller at der opstår steder hvor der ikke er nok maling. 


• Mal vådt i vådt. Det vil sige at du deler malerarbejdet op i mindre bider, så du hele tiden maler ind over et område hvor malingen stadig er våd. På den måde undgår du synlige baner. 


• Sørg for at der hverken er for meget eller for lidt maling på rullen. Er der for meget, vil malingen løbe ned ad væggen. Er der for lidt, vil der opstå områder hvor man kan se igennem malingen. Tricket her er at dyppe rullen i spanden med maling og vende den rundt på kanten et par gange inden du kører den henover væggen. 


• Brug en malerspand i stedet for en malerbakke. En malerbakke kan ikke indeholde særlig meget maling. Derfor vil du skulle hælde mere maling i undervejs. Hvis du alligevel vælger at bruge en malerbakke, skal du sørge for at den er bred nok til at du kan dyppe hele rullen i malingen. Så er det lettere at fordele malingen jævnt på rullen.


• Det er en god ide at bruge lidt tid på at lære din malerrulle at kende. Det er nemlig vigtigt at du hverken trykker for hårdt eller for blødt. Hvis du presser for hårdt med malerrullen, vil der komme luftbobler, og presser du ikke hårdt nok, vil malingen ikke blive fordelt ordentligt. 


Hvornår giver det mening at male med pensel?


Du skal have fat i penslen når du skal nå ud i kanter og hjørner – altså de områder hvor det er svært at komme til med en malerrulle. 


Mange af de opgaver du kan klare med en rulle, kan du også klare med en pensel. Men rullen har den fordel at du får en mere ensartet overflade og undgår penselstrøg. 


Når du skal i gang med at male, vil du næsten altid have brug for både ruller og pensler. Skal du fx male vægge, vil du skulle bruge penslen langs paneler og lister, og rullen til resten af overfladen. 

 


Find den rigtige malerrulle hos Davidsen


Har du brug for en god malerrulle, som passer præcist til den overflade du skal male? 


I vores sortiment finder du et stort udvalg af malerruller til både glatte og ru underlag. 


Vi forhandler bl.a. det anerkendte mærke Anza, som lægger vægt på at deres malerudstyr skal være både effektivt og brugervenligt. 


Du kan købe dine nye malerruller online eller bestille dem til afhentning i en af vores butikker. 


Og er du ikke tilfreds med dit køb, har du selvfølgelig 14 dages returret.