Havecenter
Filtrér søgning
Nulstil alle
Brand
Nulstil
 • (4)
 • (2)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
Produkttype
Nulstil
 • (5)
 • (3)
 • (3)
 • (2)
 • (1)
 • (1)
Lagerstatus
Nulstil
 • (3)
 • (0)
Vis kun
Nulstil
 • (1)
Pris
Nulstil
99
99
890
890
99kr.890kr.
Vis:
36
produkter1 - 16 af 16
Visning:
Sortér:
Anbefalet

Hvilke fordele er der ved at bruge en trillebør?

Med en trillebør kan du transportere store mængder haveaffald meget hurtigere end hvis du skulle gøre det manuelt med håndkraft. En trillebør kan altså spare dig for en masse tid når du arbejder i haven.

Samtidig sikrer trillebøren at du ikke overbelaster skuldre, nakke og arme. Med andre ord er der mindre risiko for at du får en skade – selv når du flytter tunge læs sten og grus.

En trillebør kan bruges året rundt. Det er altså ikke afgørende om der er solskin, regn, slud eller sne.

Desuden er trillebøren velegnet til at flytte alle former for haveaffald. Det kan fx være:

 • Afklippet græs
 • Blade og grene
 • Jord, sand og grus
 • Fliser

Som en sidebemærkning skal det nævnes at nogle trillebøre egner sig bedst til byggematerialer som mursten, fliser og beton, mens andre er bedre til haveaffald.

Hvilke typer trillebøre findes der?

Der findes flere forskellige typer trillebøre, og det er vigtigt at du gør dig nogle tanker om hvilken der passer bedst til dine behov.

Havebør

En havebør er ofte det der tænkes på når der bliver sagt trillebør. Det er fx havebøren du skal have fat i når du skal flytte visne blade, afskårne grene og ukrudt.

Den er også god til at flytte jord frem og tilbage – fx når du skal anlægge en ny indkørsel.

En havebør har typisk en bæreevne på omkring 100 kg, hvilket betyder at den kan klare forholdsmæssig store læs.

Mørtelbør

En mørtelbør bruges ofte når der skal transporteres tunge materialer som fx:

 • Mursten
 • Beton
 • Mørtel

En mørtelbør har en dybere udformning end den almindelige trillebør, hvilket gør det nemmere at blande beton og læsse materialer af og på.

Den har også en højere lasteevne. Faktisk er det ikke ualmindeligt at den kan klare en belastning på 150 kg eller mere. Desuden har en mørtelbør en større volumen, hvilket betyder at du kan flytte større læs ad gangen.

Langt de fleste mørtelbøre er lavet af galvaniseret stål, som forhindrer kassen i at ruste.

En mørtelbør går også under navne som murerbør og betonbør.

Børnetrillebør

Med en børnetrillebør kan familiens mindste opleve glæden ved at hjælpe til i haven og være en del af havearbejdet.

En børnetrillebør er typisk lavet af plastik, hvilket gør at den ikke vejer ligeså meget som en almindelig trillebør.

Desuden har den en mindre volumen og kommer i børnevenlige farver, som stimulerer børnenes fantasi. Alt dette gør trillebøren perfekt til børn.

Hvordan vælger du den rigtige trillebør?

Selvom mange trillebøre ligner hinanden, kan der være stor forskel på hvilke egenskaber de har. Derfor er det vigtigt at vide hvad du skal lægge mærke til når du skal købe en trillebør.

Hjul

En af de ting du skal være opmærksom på, er hvilke hjul der sidder på trillebøren. Mange af de trillebøre du kan købe hos Davidsen, er udstyret med punkterfrie hjul, hvilket giver flere fordele:

 • Du kan køre trillebøren henover ujævne områder med fx søm og glasskår uden at hjulene punkterer
 • Du slipper for at skulle skifte et punkteret dæk, hvilket er både tidskrævende og frustrerende
 • Dækkene skal ikke pumpes op og klarer sig godt på alle former for terræn

Vi anbefaler at du vælger en trillebør med gode dæk fra starten, så du ikke skal skifte dem hele tiden.

Har du allerede en trillebør, kan du udskifte de eksisterende dæk med nogle nye. I vores sortiment finder du trillebørhjul som passer til langt de fleste trillebøre.

Holdbarhed

Der er stor forskel på hvor robuste de enkelte trillebøre er. Holdbarheden hænger bl.a. sammen med hvilket materialet trillebøren er lavet af.

Til produktion af trillebøre bruger man typisk et af følgende materialer:

 • Stål
 • Galvaniseret stål
 • Plastik

En trillebør der er lavet af stål, kan tåle en stor belastning, men der er også risiko for at den ruster. Derfor er det en god ide at vælge en trillebør af galvaniseret stål. Galvaniseret stål ruster ikke og kræver heller ikke nogen vedligeholdelse.

En plastiktrillebør er billig og har en lav vægt, hvilket gør at den er mere skånsom overfor ryggen. Ulempen er at den kan gå i stykker hvis den udsættes for en høj belastning. Derfor bruges trillebøre af plastik primært til børn.

Skal du fragte tunge materialer, er det en god ide at vælge en trillebør hvor støttebenene er svejset fast. Så er der nemlig mindre risiko for at de river sig løs.

Hvis du derimod blot har brug for at flytte lettere haveaffald, vil du kunne nøjes med en trillebør hvor støttebenene er skruet fast. Alt andet lige vil den også være billigere.

Nogle trillebøre har en uv-beskyttelse, som sikrer at overfladen ikke bliver misfarvet af solen. Du kan derfor bruge den udendørs i mange år uden at den mister sit naturlige udseende.

Komfort

Det er vigtigt at du vælger en trillebør som er behagelig at bruge. Den skal have et fast greb, så dine hænder ikke glider når du flytter materialer i haven. Håndtaget skal også være behageligt at holde om.

Skal du flytte trillebøren over længere distancer, er det en fordel hvis den ikke vejer så meget. En letvægtstrillebør gør det også muligt at flytte tungere materialer.

Lad os fx sige at du skal flytte 50 kg sten og grus. Hvis trillebøren kun har en egenvægt på 10 kg, vil den samlede vægt altså blive 60 kg. Men hvis den vejer 25 kg, bliver belastningen pludselig 75 kg.

Jo lettere trillebøren er, desto tungere materialer kan du altså fragte uden at vægten bliver for høj.

Kapacitet

Hvis du skal transportere meget haveaffald, er det en god ide at vælge en trillebør med en stor kapacitet. Så skal du nemlig gå færre omgange.

Kapaciteten angives typisk i liter og svinger meget. De mindre trillebøre kan fx rumme 65 liter, mens de store har plads til 160 liter eller mere.

En af fordelene ved at vælge en lille trillebør er at den fylder mindre. Derfor er den også nemmere at klemme ind i skuret.

I vores sortiment kan du finde trillebøre i flere forskellige størrelser, hvilket gør det nemt at finde en der passer til dit behov.

Sækkevogne til brug ude og inde

I modsætning til en trillebør er en sækkevogn velegnet til at flytte kasser. Det kan fx være kasser med byggematerialer eller frugtkasser med æbler og pærer fra haven.

Med en sækkevogn kan du også stable flere kasser ovenpå hinanden. Du behøver derfor ikke at køre ligeså mange gange som hvis du brugte en trillebør.

Når du skal vælge en sækkevogn, er der flere ting du skal have med i dine overvejelser.

 • Hvor høj en vægt skal den kunne bære? Mange af de sækkevogne du kan købe hos Davidsen, kan klare en belastning på 150-250 kg.
 • Hvilke dæk skal den være udstyret med? Punkterfrie dæk gør fx at du ikke behøver at bekymre dig om at køre over skarpe genstande.

Vi anbefaler også at du vælger en sækkevogn med udfaldsrampe. Så kan du transportere materialer i forskellige størrelser.

Køb trillebøre og sækkevogne hos Davidsen

Skal du transportere mursten, fliser eller beton, er det en god ide at anskaffe dig en mørtelbør med en rummelig og galvaniseret børkasse, som er godt beskyttet mod rust, hvorimod du til transport af haveaffald kan nøjes med en almindelig trillebør.

I vores sortiment finder du havebøre i en robust kvalitet og mørtelbøre til fx at transportere mørtel og beton, ligesom vi har et stort udvalg af tilbehør som fx hjul og slanger.

Køber du din trillebør eller sækkevogn online, leveres den med fragtmand. Du kan også bestille din ordre til afhentning i en af vores butikker.