El-værktøj
Filtrér søgning
Nulstil alle
Ledning eller batteri
Nulstil
 • (3)
 • (3)
Batteritype
Nulstil
 • (2)
Batterispænding (V)
Nulstil
 • (2)
Produkttype
Nulstil
 • (2)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
Lagerstatus
Nulstil
 • (3)
 • (0)
Pris
Nulstil
850
850
2120
2120
850kr.2120kr.
Vis:
36
produkter1 - 6 af 6
Visning:
Sortér:
Anbefalet

Hvad er en båndsliber?


En båndsliber, også kaldet en båndpudser, er en meget kraftfuld sliber der typisk bruges til slibning af store, plane overflader (i modsætning til fx en deltasliber, der bruges til hjørner og kanter).


Her er nogle eksempler på typiske opgaver som båndsliberen anvendes til:


• Nedslibning af en yderdør eller vinduesramme. 


• Slibning af gulve og bordplader.


• Fjernelse af gamle lak- og malingrester.


• Slibning af reoler, planker og haveborde.


Båndsliberen består af et par tromler som kører et stykke sandpapir rundt i høj fart. En båndsliber er specielt god til slibning af træ da maskinen sliber lineært. Det vil altså sige at den nemt kan slibe langs træets åreretning. Du kan dog også bruge en båndsliber til at slibe metal.


Fordelen ved at bruge en båndsliber frem for fx en rystepudser, er at arbejdet går meget hurtigere. Der kan altså være meget tid at spare ved at bruge en båndsliber – især hvis du skal slibe større overflader.


Hvilken båndsliber skal du vælge?


Båndslibere fås i forskellige udgaver, så det er vigtigt at du gør dig nogle tanker om hvad den skal kunne. Vi foreslår at du vælger en båndsliber der er udstyret med en beholder som opsamler støv. På den måde undgår du at slibestøv hvirvles rundt i luften når du arbejder.


Det er også en god ide at vælge en båndsliber som er behagelig at holde om. Den bør have et ergonomisk greb som ligger godt i hånden, og det er en fordel hvis håndtaget reducerer vibrationer og stød når maskinen er i brug. Så kan du nemlig bruge den i længere tid ad gangen uden at skulle holde pauser undervejs.


Båndsliberen skal også være nem at betjene. Det er fx vigtigt at du kan slukke for maskinen imens du bruger den. Derfor skal tænd-og-sluk knappen været placeret så du kan komme til den imens du sliber.


Når du skal skifte tilbehør, bør det kunne gøres nemt og hurtigt. Tjek fx at det ikke er nødvendigt at bruge en nøgle til udskiftning af fx slibebånd.


Mange båndslibere har justerbar hastighed, så du kan bruge maskinen til både grove og fine slibeopgaver. Du bør kunne justere hastigheden imens du holder ved båndsliberen. Knappen må altså ikke være placeret så den er svær at nå.


Husk at vælge det rigtige sandpapir


Det er vigtigt at vælge sandpapir som passer til den slibeopgave du står overfor. Når du køber sandpapir, vil du bemærke at det fås i forskellige kornstørrelser. Kornstørrelsen fortæller noget om grovheden på slibepapiret. Jo lavere tallet er, jo grovere er sandpapiret. Omvendt betyder et højt tal – som fx 1000 – at sandpapiret er meget fint, og derfor giver en meget glat overflade.


Køb din nye båndsliber hos Davidsen


Skal du slibe gulve eller andre større overflader, er en båndsliber et meget effektivt værktøj. En båndsliber bruges primært til at slibe træ, men egner sig også til metal, hvorfor den altså kan anvendes til vidt forskellige projekter.


I vores sortiment finder du båndslibere fra anerkendte kvalitetsmærker som Ryobi og Bosch. Vi forhandler også de såkaldte bænkslibere, som bruges til at slibe økser, knive og stemmejern. En bænksliber kan monteres på en arbejdsbænk, så den står stabilt imens du sliber dine redskaber.


Vi tilbyder dag-til-dag levering på de fleste af vores båndslibere, men du har også mulighed for at benytte dig af vores bestil-og-hent koncept og afhente din ordre i et af vores byggemarkeder indenfor 3 timer efter at vi har modtaget din bestilling.