Hvad koster en ny carport?

En carport beskytter bilen mod vind og vejr, og mange carporte inkluderer også et redskabsrum som du kan bruge til opbevaring af fx haveudstyr. Der er dog stor forskel på hvad en ny carport koster. I denne artikel gennemgår vi nogle af de ting der påvirker prisen.

Ny carport

Når sammenligner priser skal du sammenligne m2 prisen, samt etableringsomkostningerne.

Hvordan sammenligner du priser på carporte?

Det er et godt spørgsmål. Mange kigger blot på den vejledende salgspris, men den giver ikke et retvisende billede af hvad carporten koster i forhold til andre modeller, som måske har en anden størrelse.

Hvis du vil have et ordentligt sammenligningsgrundlag, skal du altså kigge på prisen per kvadratmeter. Derudover er det vigtigt at du medregner alle de omkostninger der er forbundet med at etablere en ny carport.

Foruden carportens pris skal du fx også inkludere udgifter til opsætning og vedligeholdelse. Og her kan der være stor forskel på hvad regningen løber op i da udgifterne afhænger meget af hvilken carport du har, og om du vælger selv at montere den, eller få en fagperson til at gøre det for dig.

BEMÆRK: Inkluder udgifter til opsætning og vedligeholdelse af din carport.

Materialevalget spiller en stor rolle for prisen

En af de ting der afgør hvad en carport koster, er det materiale den er lavet af. Langt de fleste carporte er enten fremstillet af træ eller stål, og her er det ikke ligegyldigt hvad du vælger.

Som udgangspunkt er en carport af træ betydeligt billigere end en stålcarport. Faktisk er det ikke ualmindeligt at kvadratmeterprisen er fire gange mindre.

Til gengæld kræver en carport af træ løbende vedligeholdelse. Hvis du ikke behandler den med træbeskyttelse eller træolie, er der nemlig stor risiko for at den bliver angrebet af råd eller svamp.

Hvad koster det at vedligeholde en carport? Det er svært at svare på, men du skal regne med at overfladebehandle din carport cirka en gang om året. En stålcarport skal derimod blot rengøres med vand og sæbe.

Færdigbygget carport

Sætter du selv din carport op, så følg samlevejledningen, og vær gerne to om opgaven.

Spar penge ved at vælge en færdigbygget carport

Når du køber en carport, kan den enten være arkitekttegnet eller færdigbygget. De carporte du kan købe hos Davidsen, leveres efter standardmål, og du skal således ikke samarbejde med en arkitekt om udformning og designet af din carport. Det betyder også at du sparer penge sammenlignet med at skulle have en arkitekt til at tegne din carport. Således kan en arkitekttegnet carport godt løbe op i adskillige hundrede tusinde kroner hvis du medregner udgifter til grund- og fundamentarbejde.

Når du køber en carport hos Davidsen, vil du typisk skulle samle den selv. Er du i tvivl om hvordan du gør, henviser vi til den samlevejledning som følger med carporten. Det er for øvrigt også en god ide at være to om at samle den. Så bliver det hele meget nemmere.

Har du ikke mulighed for selv at opsætte din nye carport, kan du få en håndværker til at gøre det for dig. Vælger du denne løsning, skal du altså huske at medregne udgifter til arbejdsløn for at få et retvisende billede af carportens pris. Her er der naturligvis stor forskel på hvad du skal betale i arbejdsløn, men det kommer nok ikke som nogen overraskelse at timeprisen er størst øst for Storebælt.

TIP: Når du bestiller din carport, skal du også være opmærksom på om alle dele medfølger. Det er fx meget almindeligt at taget skal købes separat, og derfor skal medregnes som en ekstraudgift.

Fritstående carport

Behandl din carport med træbeskyttelse eller træolie, så den ikke angribes af råd eller svamp.

En fritstående carport er billigst

En carport kan enten være fritstående eller bygges sammen med boligen, så byggeriet fremstår som en samlet enhed.

Også her er der stor forskel på priserne. Faktisk vil en tilbygget carport koste cirka 1.000,- mere per kvadratmeter end en carport der står frit – ganske enkelt fordi den skal tilpasses huset.

Hvis du vil se vores aktuelle priser på carporte, er du velkommen til at tjekke vores udvalg her.