davidsen fliser

Sådan vælger du de rigtige indendørs fliser

Indendørs fliser er på mange måder en fast bestanddel af vores bolig i dag. Fliser kan uanset farve, størrelse eller overflade, give boligen et særpræg og gøre boligen unik på netop den måde, man ønsker det. Davidsen har mange års erfaring indenfor byggebranchen og ved, at de rigtige fliser på gulv og væg er vigtige elementer for boligejerne i dag.

Davidsen står altid klar til at rådgive dig, og med vores faglige ekspertise hjælper vi dig til at finde netop den fliseløsning, der lever op til dine ønsker.

Vælg den rigtige slidstyrke!

Som en naturlig konsekvens af, at de enkelte glasurtyper er sammensat af forskellige råstoffer, med individuelle egenskaber, testes disse og indplaceres i grupper, efter de opnåede resultater.

​​​​​​​> Slidgruppe 1: Primært til vægge i private boliger


> Slidgruppe 2: Primært til vægge/gulve i private boliger med begrænset trafik, og hvor der kun lejlighedsvis benyttes udendørs fodtøj

> Slidgruppe 3: Anvendes til gulve med middel trafik med normalt fodtøj, men begrænset snavs

> Slidgruppe 4: Anvendes hvor det er relevant at anvende glaserede gulve, såvel i private som offentlige byggerier

> Slidgruppe 5: Anvendes overalt hvor det er relevant at anvende glaserede gulve med ekstrem høj trafik, primært i offentlige byggerier

​​​​​​​
Alle glaserede fliser har en slidstyrke på skalaen fra 1 – 5.
Gennemfarvede fliser har ikke en skala, da man ikke kan slide
en gennemfarvet flise op.

badeværelse med rå fliser
rå fliser på gulve og vægge
kvadratiske fliser på gulv og væg

Vægfliser

Vægfliser er altid en glaseret flise der bliver produceret på en sugende skærv. Sugende skærv er lavet på en blød hvid ler der må have en vand opsugning op til 10%. Derfor må en vægflise aldrig anvendes på gulvet, da den suger vandet til sig og bliver porøs. Vægfliser kan endvidere ikke klare temperaturforskelle.

Gulvfliser

90 % af alle gulvfliser er lavet på ren kaolinler. De bliver brændt ved 1200 grader. Dette gør at fliserne har en vandopsugning på under 1%. Loven godkender at en gulvflise må have en vandopsugning på op til 3 %. Der er stadig nogle fabrikker der laver fliser på de gamle ler typer. Rødler – cotto ler eller den hvide gross split ler type – de bliver ikke godkendt ved forsikringsskader.

Glaserede gulvfliser
Produktionsmetoden på glaserede gulvfliser er den samme. Her bliver der lagt op til 20 lag glasur for at få dybden og spillet frem i flisen.


Gennemfarvede fliser
Fremgangsmåden på gennemfarvede og glaserede fliser er den samme dog er der ikke glasur på overfladen. Her er der sprøjtet en saltlage over flisen som trænger ind i den og blander sig med lermassen. Dette gør, at de smelter sammen under brændingen (1200 grader) og giver en kemisk reaktion.


gulv med sandfarvede fliser
fliseafdeling bygnaf

Bliv inspireret!

UDSTILLING I DAVIDSENS SALGSAFDELINGER
I Davidsen har vi et udvalg af vores flisesortiment udstillet. Her kan du se et kæmpe udvalg af fliser, som vi kan bestille hjem til dig fra vores leverandører. Så kom endelig ind så hjælper vi med at vælge de rigtige indendørs fliser til dit projekt.

Flisekatalog

M/ LAGERFØRTE FLISER
I dette katalog finder du et udvalg af alle vores lagerførte fliser på vores logistikcenter dvs. fliserne kan leveres fra dag-til-dag. Se kataloget her

romantisk badeværelse med lyse gulvfliser
stue med lyse gulvfliser

Størrelse

Store fliser kan give rummet en ro på indtrykket, fordi de er med til at give rummet en samlet overflade. Det kræver til gendgæld en jævn gulvoverflade, hvis man vil sikre sig at gulvet bliver helt plant. Dog kan det være svært, at få store fliser tilpasset afløb, kanter og hjørner.

Små fliser kan give rummet et harmonisk udtryk, fordi der er så mange små fliser på større overflader. Små fliser er nemmere at få tilpasset rummets kanter og afløb.

Kombinerer man store og små fliser, kan det give rummet flere dimensioner og dybde.

Farvevalg

Lyse fliser kan bruges til at skabe en følelse af renhed og lys, mens mørke fliser kan give rummet en følelse af dybde og dunkel. Kombineret med mere rolige farver kan man også skabe en balance mellem det lyse og det mørke.

Er du mere modig og vælger en farvet flise, kan du skabe dit helt eget personlige udtryk. Farver kan være med til at skabe liv eller til at afgrænse eller opdele et område for at skabe ro og zoner. Vælg en farve der gør dig glad eller en farve som matcher din anden indretning for at skabe sammenhæng.


grøn flise
blå flise
gul flise
brun flise
mørk flise
lysegrå flise
bolig med sorte gulvfliser
stort badeværelse med marmorfliser
fliser med mønster
flisemønster
badeværelse med grønne sildebensfliser

Mønster

Mønsterede fliser og flisestruktur er en unik måde at tilføje personlighed til dit hjem. Det kan tilføre rummet liv og energi, samt give en følelse af dybde og kompleksitet, men kan også skabe interessante kontraster og samspil mellem farver og teksturer. Vælger man at placere dem i diagonal, kan dette give rummet en følelse af at være større end det i virkeligheden er.

rådgivning af kunder i davidsen

Har du brug for hjælp?

Så kontakt vores kundeservice, eller din lokale Davidsen afdeling. Vi stiller vores faglige ekspertise til rådighed, og hjælper dig med at finde en løsning der matcher dit behov.

Find mere inspiration på vores instagram - Del dit byggeprojekt med os  hashtagget #BygMedDavidsen