Hvor stor en gasgrill skal du vælge?

Når du skal købe en gasgrill, er det alfa og omega at størrelsen passer til dine behov. Den ideelle størrelse afhænger af hvor mange mennesker der skal laves mad til, og hvilke råvarer du skal tilberede.

1 brænder

En lille gasgrill er god hvis du skal grille på altanen eller ude i det fri. En enkelt brænder er nok til at du kan tilberede lettere madvarer som fx pølser, brød og små stykker kød. Men skal du lave mad til en hel familie, bliver den for lille. Mange transportable gasgrill - som fx Weber Q1200 og Weber Go-Anywhere - har én brænder.

2-3 brændere

Denne størrelse er god hvis du skal tilberede mad til familien og ønsker at lege med direkte og indirekte varme. Når grillen har mere end en brænder, kan du også tilberede flere råvarer samtidigt ved forskellige temperaturer, da hver brænder kan styres separat. Størrelsen gør den også nemmere at flytte rundt på end hvis du vælger en større grill.

4-5 brændere

En grill med 4-5 brændere er perfekt til børnefamilien, der ofte har gæster på besøg. Her er plads til at grille større stykker kød, og mange modeller har et sideblus, som du kan bruge til at koge ris, pasta eller kartofler - imens resten af måltidet grilles færdi under låget. Størrelsen gør dog at grillen er sværere at flytte rundt på. Den kræver også mere opbevaringsplads.

6 brændere

Her får du en ekstra stor grill med plads til at du kan udfolde dine kulinariske evner og eksperimentere med madlavning til mange mennesker ad gangen. En gasgrill med seks brændere kan klare alle grillopgaver. Prisen ligger dog typisk på mange tusinde kroner, og grillen kræver en del plads. Det kan derfor være nødvendigt at købe et grillovertræk, så grillen kan stå udenfor uden at blive ødelagt af vind og vejr.