akustikpaneler

FIBROTECH AKUSTIKPANELER

LYD ELLER STØJ

Når børnestemmer, musik og voksensnak skal forenes, kan det være svært at føre en samtale. Højt til loftet og hårde overflader i form af fliser, beton eller glas, får lyden til at slå tilbage mellem vægge og lofter. Det resulterer i ekko og efterklang, som kan være stærkt irriterende og trættende for omgivelserne.

FibroTech akustikpaneler afhjælper dette, og du opnår ikke blot en god akustik – men får også et behageligt og rart indeklima - samtidig med, at du får et varmere, mere hyggeligt og skandinavisk udtryk.

fibrotech
akustikpaneler

Hvilken variant skal jeg vælge?

Der findes utrolig mange forskellige varianter af akustikpaneler på markedet. FibroTech har samlet de bedste til ethvert behov. Uanset om der er behov for en lyddæmpende effekt eller der blot ønskes det visuelle look, så har FibroTech en løsning, som alle fremstår smukke, ensartet, knastfrie og rene i udtrykket – og i prisklasser for alle.

Lydabsorption

Den lange efterklangstid i et rum uden akustikløsninger, kan nedbringes ved hjælp af forskellige materialer, som er gode til at absorbere lyden. Dette gøres bedst på de større overflader, som vægge og lofter – begge vil nedbringe efterklangstiden ved opsætning af materialer med en høj lydabsorption, som f.eks. akustikpaneler.

De smalle trælister i FiboTech's akustikpaneler er monteret på en 9 mm polyesterplade, der ikke sender lyden tilbage, sådan som et hårdt materiale ville gøre. Det er FibroTech´s tykke polyester bagplade der opsuger lyden, forbedrer akustikken i rummet - og gør hele forskellen. Herudover er densiteten høj og polyesteren hæftet godt fast med flere klammer, så der ikke forekommer løse ender.​​​​​​​

akustikpaneler

Ønskes yderligere lyddæmpning (lydklasse A) kan der lægges 45 mm mineraluld bag panelerne.

FibroTech akustikpaneler
FibroTech akustikpaneler

Basic

Akustikpaneler i høj kvalitet og med en overflade af ægte træ.

Herudover er der på bagsiden af panelet en 9 mm polyesterplade, som er lavet af genbrugsplast, og som absorberer lyden på allerfineste vis. Akustikpanelerne kan opsættes i alle rum – dog ikke vådrum - eller i andre rum, hvor der opnås kontakt med vand.

Akustikpanelerne fås i 7 farvevarianter.
BASIC-serien måler 22 x 605 x 2440 mm.

FibroTech akustikpaneler
FibroTech akustikpaneler
FibroTech akustikpaneler
FibroTech akustikpaneler

Quanti

Her fås et akustikpanel af høj kvalitet, som er lig BASIC-serien, men med en 9 mm MDF og en anelse smallere. På bagsiden af panelerne er der en 9 mm polyesterplade, som er lavet af genbrugsplast, og som absorberer lyden på allerfineste vis. QUANTI serien kan opsættes i alle rum – dog ikke vådrum, eller i andre rum, hvor der er kontakt med vand.

Akustikpanelerne fås i 7 farvevarianter, men 8 varianter - da Light Oak også fås med lys grå polyester.
QUANTI paneler måler 18 x 520 x 2440 mm.

Unika

Har du behov for lydabsorbering til når børnene plasker i badekarret imens de højlydt synger deres yndlingssang - eller ønsker du varme og hygge, eller blot at videreføre den røde tråd til badeværelset, så er dette nu muligt med UNIKA-serien fra FibroTech.

UNIKA serien er lavet af polyester, laminat og en omviklet MDF, hvilket gør den yderst rengøringsvenlig og endda med en modstandsdygtig overflade. Overfladen suger ikke fugt til sig og netop derfor er den velegnet i badeværelser, køkkener, som sengegavle - eller andre rum med behov for hyppig aftørring – tåler dog ikke direkte kontakt med vand.

Akustikpanelerne fås i flere farvevarianter.
UNIKA paneler måler 22 x 600 x 2440 mm.

FibroTech akustikpaneler
FibroTech akustikpaneler
FibroTech akustikpaneler
FibroTech akustikpaneler
FibroTech akustikpaneler
FibroTech akustikpaneler

Square

SQUARE panelet er vores design serie, hvor du selv er designeren. Her kan du sætte panelerne sammen i felter på alle led og kanter eller blot en enkelt eller to for et dekorativt og unikt udtryk.

SQUARE kommer i samme 7 farvevarianter som vores Basic paneler og kan opsættes med enten skruer eller montagelim. Panelet er lavet af ægte træ, som BASIC panelet, og har en polyester bagplade på 9 mm, genanvendt polyester.

I pakken får du 2 stk. paneler, i målene 22 x 520 x 520 mm.

Light Acoustic

Som navnet antyder er dette akustikpanel et af de tyndere slags. Det er fordi der her er limet lameller direkte på polyesteren – man sparer altså MDF´en. Derfor er Light Acoustic et bøjeligt panel, hvilket vil sige, at du kan opsætte det fx rundt om et hjørne. Light Acoustic har ligeledes en høj lydabsorption, da der ikke er forskel på polyester bagpladen.

Akustikpanelerne sælges i pakker a´ 5 stk. i samme farve, fås i 5 farvevarianter.
LIGHT ACOUSTIC måler 9 x 600 x 2500 mm.

FibroTech akustikpaneler
FibroTech akustikpaneler
FibroTech akustikpaneler

Proff

De er lavet af MDF og ægte træfinér, og har ligeledes som BASIC, en 9 mm polyesterplads på bagsiden. Dét der adskiller PROFF fra BASIC er alene længden. PROFF måler 3 mtr., så her har du altså rig mulighed for at lave en akustikløsning uden synlige samlinger.

PROFF-serien kan opsættes i alle rum – dog ikke vådrum eller andre rum, hvor der er kontakt med vand.

Akustikpanelerne fås i 7 farvevarianter.
​​​​​​​PROFF-serien måler 22 x 606 x 3000 mm.

FibroTech akustikpaneler

I samme serie findes også en SIGNATUR variant, hvor du får et panel med forskellige lamelstørrelser, og dermed også et andet udtryk til din væg og/eller dit loft. Smukt på en anderledes måde.

maxresdefault


Montering

Inden du går i gang med at montere dine akustikpaneler, er der et par ting, du bør være opmærksom på. En af de første ting er, at du altid bør opbevare dem indendørs. Det er vigtigt, at panelerne kan ventilere – der skal altså kunne komme luft til og fra, så de ikke suger fugt til sig. En stor del af materialet i akustikpanelerne er træ. Det betyder, at de godt kan afgive lidt lugt af træ, når du tager dem ind i dit hjem. Du kan sammenligne denne duft med et nyt trægulv, som også næsten altid har en anderledes duft i starten. Derfor anbefales det også, at du akklimatiserer panelerne godt inden montering. Stil dem i garagen/skuret et par dage, og herefter vil duften være aftagende.

akustikpaneler montering med skruer

Montering med skruer

Hvis du ønsker at skrue dine akustikpaneler fast, skal du bruge 15-18 sorte skruer pr. panel. Ved forskalling skal afstanden være 60 mm. Skruerne skruer du i den sorte polyester bagplade. På den måde ser du dem ikke, da de sorte skruer bliver skjult op mod den sorte polyester. Husk hele tiden at være opmærksom på, at panelerne er i vatter eller lod.

akustikpaneler montering med lim

Montering med lim

Hvis du gerne vil undgå skruer, har du også mulighed for at lime akustikpanelerne op med FibroTechs montagelim. I det tilfælde skal pladerne punktlimes på bagsiden. Det vil sige, at du sætter flere små mængder af lim rundt på polyester-bagsiden. Limen griber med god styrke med det samme og bliver stærkere, efterhånden som den hærder op. Du kan bruge montagelimen på overflader såsom gipsvægge, gipslofter, murstensvægge, pudsede vægge m.m. Sørg for, at overfladen altid er tør og ren, inden du limer.

Hvis målene på akustikpanelet ikke passer til netop dit formål, kan de nemt tilpasses og tilskæres bagfra med en fintandet savklinge.

Beregn selv dit materialeforbrug

Med FibroTech´s brugervenlige beregner, har du mulighed for selv at beregne dit forbrug af materialer - og du får samtidig en 3D illustration af dit projekt.

Se hvordan akustikpanelerne ser ud hos dig
Kunne du tænke dig at se hvordan FibroTech´s akustikpaneler ser ud hos dig, så slip fantasien løs med FibroTech Visualizer.

maxresdefault


Den sorte polyester bagplade er grøn - produceret at genbrugsanvendt plast!
​​​​​​​
De altafgørende og effektfulde bagplader på FibroTechs akustikpaneler, er produceret af genbrugsplast, af respekt og hensyn til vores klode.

FSC miljømærket -
For ansvarligt skovbrug!

FibroTech produkter er 100% FSC® certificeret. Det betyder at træet der anvendes, kommer fra bæredygtige skove. Der foregår ikke ulovlig fældning og der udryddes ikke truede skovområder.

Davidsen rådgivning

´HAR DU BRUG FOR HJÆLP?

Så kontakt din lokale Davidsen salgsafdeling.
Med vores faglige erfaring hjælper vi dig, med at finde en løsning der passer til dine ønsker og behov.

​​​​​​​​​​​​​​Vi hjælper også gerne online, kontakt vores kundeservice.

Find mere inspiration på vores instagram

Del dit byggeprojekt med os på hashtagget #BygMedDavidsen