15 opskrifter til grillen

Savner du inspiration til grillmaden? Vi har fundet 15 saftige grillretter til sommeren. Og nej – bøffer og pølser er ikke på listen. I stedet har vi udvalgt nogle mere utraditionelle opskrifter. 

kød på grillen

Der findes et hav af opskrifter til grillen, og mange af de retter du er vant til at lave inde i køkkenet kan også tilberedes på din grill.

1. Grillet laks med urter og citron

Laks på grillen smager fantastisk og er en nem måde at få spist mere fisk. God både i hverdagen og når der er gæster på besøg.

grillet laks

2. Kylling i cola

Err... kylling i cola? Kan man godt det? Jeps, og det er faktisk både nemt og hurtigt at lave. Opskriften tager mindre end en time at bakse sammen og kræver kun 6 ingredienser.

grillet kylling i cola

3. Grillede grøntsager med edamamehummus

Spiser du ikke kød, er denne grillret værd at prøve kræfter med. Den tager kun en halv time at lave og er god som aftensmad på en varm sommerdag.

eddemamehummus

4. Boller i karry

En klassiker, som passer til alle årstider. Bollerne koges i en stegegryde, og resten af retten tilberedes indenfor.  

boller i karry

5. Tigerrejer, ananas og cherrytomater på spyd

Grillspyd er velegnede til grillen da de både indeholder kød og grøntsager. Og så er de nemme at lave. Disse spyd skal kun have 10 minutter på grillen og fungerer godt som tilbehør til andre retter.

tigerrejer på spyd

6. Grillet burger med squash og tomat

Burger er en af de helt store familielivretter, og så er en saftig burger da bare noget af det lækreste! Kan serveres med fx grillstegte kartofler eller en god salat.

hjemmelavet burger på grill

7. Grillede rejer på melon med squash og passionsfrugt

Denne opskrift kan både bruges som forret og hovedret. Og så er den nem at lave og kræver kun 20 minutter af din tid. Kan det blive meget bedre?

grillede rejer

8. Stegt culotte med grillede kartofler og hjemmelavet bearnaise

Har du masser af tid ved hånden? Så bør du prøve at lave culotte på grillen. Retten smager himmelsk og rækker til 4 personer. Perfekt til en skøn grillaften med familien.

grillet culotte

9. Flæskesteg på grillen

Her er en klassisk grillret, som kun kræver ganske få ingredienser. Kan serveres med fx rødkålssalat og kartofler.

grillet flæskesteg

10. Kalvemørbrad med grøntsager og sennepscreme

En nem og dejlig opskrift på kalvemørbrad. Som alternativ til sennepscreme kan du servere en god sovs.

kalvemørbrad med grøntsager

11. Orientalsk kødspyd på grill

Velsmagende grillspyd med masser af krydderier og loppeskaller, der tilfører maden fibre. Et sikkert hit blandt børnene.

grillspyd

12. Grillede gulerødder med rustik pesto

En lækker sommerret, som er fin som tilbehør til fx bøffer eller kylling. Retten tager kun 25 minutter at lave og er derfor perfekt til en travl hverdagsaften, hvor tiden er knap.

grillede gulerødder

13. Pizza på grill

Denne liste ville ikke være fyldestgørende uden pizza på grill. Pizzaen grilles ved indirekte varme og høj temperatur for at opnå en sprød kant. Buon appetito!

pizza på grill

14. Grillet jomfruhummer

Her får du en nem opskrift på grillet jomfruhummer. Server med majskolber, brød og salat. Tager kun cirka 10 minutter at lave.

grillet jomfruhummer