Retextil

– ansvarligt, vedligeholdelsesfrit og holdbart

Med retextil bidrager du positivt til at mindske verdens ressourceforbrug. Bliv klogere på hvad retextil er, og hvilke fordele det giver.  

retextil planker

Hvad er retextil?

Retextil er et ansvarligt byggemateriale, som er fremstillet af 48 % genbrugsplast (som fx plastfolie) og 48 % genbrugstekstil (som fx gammelt tøj).

Materialet kombinerer altså de bedste egenskaber fra træ og plastik, hvilket gør det både robust og nemt at vedligeholde.

De tekstiler der anvendes til fremstillingen af retextil, gennemgår en grundig bearbejdningsproces, hvor de brydes ned til fine partikler, og metalelementer frasorteres.

Det færdige granulat støbes i specialdesignede forme, som giver plankerne deres afrundede hjørner.

Retextil-plankerne bruges bl.a. til fremstilling af bænke, hegnsbrædder og renovationsskjuler, og fås i tre forskellige farver – sort, grå og grøn.

Hvad er fordelene ved retextil?

  • Retextil-plankerne er modstandsdygtige overfor fugt, vand og lave temperaturer
  • Retextil er et vedligeholdelsesfrit materiale, som hverken skal olieres, imprægneres eller males
  • Retextil er 40 % stærkere end sammenlignelige plastikmaterialer som fx komposit
  • Retextil kan rengøres med en højtryksrenser, hvilket gør det nemt at fjerne grønne belægninger uden brug af kemikalier
  • Retextil består af næsten 100 % genbrugsmaterialer og udnytter derfor nogle af de ressourcer som vi allerede har til rådighed
  • Retextil falmer ikke i solen og bevarer altså sin naturlige glød år efter år​​​​​​​
retextile terrasse

Hvorfor vælge Retextil?

Når du vælger retextil, tager du et ansvarligt valg. Retextil-plankerne er nemlig fremstillet af overskudsmaterialer, som ellers ville ende på forbrændingen.

Ved at omdanne materialerne til møbelplanker får de en længere levetid, og der bruges færre af jordens ressourcer.

Når du køber retextil, er du altså med til at gøre en forskel for klimaet.

Retextil-plankerne går hverken på kompromis med kvalitet eller æstetik. De er yderst holdbare, tåler det nordiske klima og kommer i matte farver, som matcher tidens trends.


Hvad er forskellen på retextil og replast?

Den eneste forskel på de to materialer er det æstetisk udtryk. Hvor replast har en glat, ensartet overflade og skarpe kanter, har retextil en rustik overflade og afrundede kanter.

Materialerne har altså de samme egenskaber. De er begge fremstillet af genbrugsmaterialer, kræver ingen vedligeholdelse og har en god robusthed.