Filtrér søgning
Nulstil alle
Produkttype
Nulstil
  • (39)
  • (31)
  • (18)
  • (25)
  • (17)
  • (19)
  • (30)
  • (18)
Vis alle
Mærkning
Nulstil
  • (312)
  • (46)
  • (44)
  • (40)
Lagerstatus
Nulstil
  • (72)
  • (0)
Pris
Nulstil
19
19
2545
2545
19kr.2545kr.
Vis:
36
produkter1 - 36 af 351
Visning:
Sortér:
Anbefalet
...
Side 1 af 10|1 - 36 af 351produkter

FAQ – ofte stillede spørgsmål

  1. Hvilken type tagrender er bedst?

    Det kommer an på hvad du mener med bedst. Både zinktagrender, ståltagrender og plasttagrender leder effektivt regnvandet væk. Bor du i kystnære områder, er det dog typisk bedst at vælge plasttagrender, da de ikke ruster når de kommer i kontakt med den saltholdige luft. Zinktagrender giver omvendt et mere eksklusivt udtryk, men forbydes i nogle kommuner, hvis regnvandet ledes ned i en faskine. Her kan ståltagrender være et godt alternativ. Ståltagrender fås nemlig med samme arkitektoniske udtryk som almindelige zinktagrender, men giver ikke et afslag fra kommunen hvis regnvandet skal udledes til en faskine.

  2. Hvad koster nye tagrender?

    Priserne på tagrender svinger meget, så det kan være svært at give et præcis svar. Nogle tagrender koster ikke mere end nogle hundrede kroner per meter. Andre koster betydeligt mere. Du kan se vores aktuelle priser på tagrender ovenfor. Du er også velkommen til at kontakte os for at få et gennemarbejdet tilbud. Det er gratis og uforpligtende.

Hvilke tagrender skal du vælge?

Det kommer an på flere ting. Det er dog alfa og omega at du dimensionerer dine tagrender korrekt. Er de for små, vil de ikke kunne lede alt regnvandet væk, og så risikerer du at der kommer skader på huset. Som udgangspunkt er det en god ide at vælge samme størrelse tagrender som dem der allerede sidder på huset. Men hvis du oplever at de løber over når det regner, skal du gå en størrelse op.

Tagrender fås i disse størrelser

tagrende nr. 10

Størrelse 10

Perfekt til sommerhuse, fritidshuse og udestuer.

tagrende nr. 11

Størrelse 11

Monteres på villaer, rækkehuse og almindelige boliger.

tagrende nr. 12

Størrelse 12 og 14

Det rigtige valg til erhvervsejendomme, industribygninger og boligbyggeri.

Det er også vigtigt at du tænker over hvilket materiale tagrenderne skal være lavet af, da det både har betydning for hvordan de ser ud, hvor robuste de er, og hvor meget de koster.

Vi har tagrender i både stål, zink og plast:

  • Zinktagrender er meget robuste, men i kystnære områder, kan den saltholdige luft få tagrenderne til at korrodere hurtigere. Derfor har mange zinktagrender i dag fået en legering, som gør at de holder bedre. Zinktagrender betragtes af mange som et mere eksklusivt valg, hvilket også afspejles i prisen. I nogle kommuner frarådes det dog at anvende zinktagrender hvis regnvandet udledes til en faskine, da zink er et tungmetal som kan være sundhedsskadeligt.
  • Plasttagrender er et populært valg, da de er forholdsvis billige, holder i mange år og fås i flere forskellige farver - bl.a. grå, sort og hvid. Plast har desuden den fordel at det ikke korroderer. Derfor kan du uden problemer opsætte plasttagrender i områder hvor luften indeholder meget salt. Ulempen ved plasttagrender er at de nemmere kan revne. Vi fraråder derfor at du sætter en stige op ad tagrenderne. Støt i stedet stigen op ad et bræt, som du sømmer sammen i en vinkel.
  • Ståltagrender holder meget længe og findes - ligesom plasttagrender - i flere forskellige farver. Det er også muligt at få ståltagrender der til forveksling ligner zinktagrender, men som ikke udløser et afslag fra kommunen hvis regnvandet udledes til en faskine. Det er bedst at vælge ståltagrender der er blevet overfladebehandlet. Så er de nemlig mere robuste overfor vind og vejr. Uden overfladebehandling vil tagrenderne nemmere ruste. Desuden holder de ikke nær så længe.
lindab tagrende

Her ses en klassisk ståltagrende fra Lindab.

OBS: Det er vigtigt at du tjekker lokalplaner inden du køber tagrender. Kommunen kan nemlig have bestemte krav til hvilke tagrender der må anvendes i området. Fx kan der være forbud mod at anvende zinktagrender. Du kan tjekke lokalplaner på Plandata eller på kommunens hjemmeside.

Montering af dine tagrender

De fleste med lidt håndværkersnilde kan montere tagrender selv. Det er dog vigtigt at du gør det rigtigt. Hvis tagrenderne fx monteres med et fald væk fra nedløbsrøret, vil regnvand løbe udover tagrenderne.

Er du i tvivl om hvordan du monterer tagrenderne, har de fleste producenter lavet vejledninger, som viser hvordan du gør. Du kan også få en håndværker, fx en tømrer, til at opsætte tagrenderne for dig. Der findes desuden firmaer som har specialiseret sig i at opsætte tagrender.

Vedligeholdelse af dine tagrender

Tagrender kræver regelmæssig vedligeholdelse, da vandet ellers vil løbe over. Hvis tagrenderne løber over, risikerer du at der opstår skader på tag, facade og sokkel.

Det er heldigvis nemt at vedligeholde dine tagrender. Du skal blot rense dem for blade, jord og nåle én gang om året.

Sådan gør du:

  • Fjern først blade, slam og nåle - enten med hænderne eller med en lille skovl eller graveske.
  • Skrub derefter fastgroet skidt væk med en håndkost.
  • Spul til sidst tagrenderne rene med en haveslange.

Det er en god ide at stille stigen op ad et rendejern, så du undgår at ødelægge tagrenderne. Du kan også sætte stigen mod et bræt.

Vi anbefaler at du renser dine tagrender i efteråret - efter at bladene er faldet. Så er de klar til den store mængde nedbør der kommer i efterårs- og vintermånederne.

rensning af tagrender

For at undgå at tagrenderne stopper til, kan du købe et såkaldt tagrendenet. Nettet monteres nemt med clips og holder dine tagrender fri for blade året rundt.

Køb dine nye tagrender hos Davidsen

Det er vigtigt at dine tagrender kan håndtere de stigende mængder nedbør. Trænger de gamle tagrender til at blive skiftet ud, kommer vi gerne med et gratis og uforpligtende tilbud. Udfyld blot formularen på denne side - eller kom forbi din lokale Davidsen.

Du kan også bestille dine tagrender direkte her på siden. Vi har både plasttagrender, zinktagrender og ståltagrender. Er du i tvivl om hvilke tagrender der er de rigtige, er du velkommen til at prøve vores tagrendeberegner. Med tagrendeberegneren kan du nemt finde ud af hvilke tagrender der passer til dit hus.