Hvorfor vælge en transportabel grill? Her er 3 gode grunde…

Er du træt af at skulle købe en engangsgrill hver gang du vil grille ude i det fri? Så er en transportabel grill måske den rigtige løsning. Bliv klogere på fordelene i denne artikel.

tilberedning af mad på transportabel grill

1. Er nem at transportere

Den åbenlyse grund til at købe en transportabel grill er at du kan have den med dig overalt.

Du kan fx tage den med på:

  • Strandture
  • Festivaler
  • Weekendture
  • Ture i parken
  • Campingferier

Der er selvfølgelig forskel på hvor store de forskellige grill er. Nogle er lige til at smide i bagagerummet på bilen. Andre er så kompakte at du kan spænde dem fast bag på cyklen og drage ud i det fri.

Vigtigt: Skal du grille under åben himmel, kan det være nødvendigt også at medbringe gas eller kul - afhængig af hvilken grill du vælger. Er der tale om en elgrill, slipper du dog for at skulle have brændstof med. Til gengæld kræves adgang til et strømstrik. Derfor egner en elgrill sig bedst til ture i fx sommerhus eller kolonihavehus, mens en kul- eller gasgrill også kan bruges ude i naturen.

2. Er forholdsvis billig

En transportabel grill er typisk billigere end andre grill på markedet. De fleste modeller koster omkring 1.000 kroner - og det gælder også de populære mærker som Weber og Char-broil.

Derudover kommer der selvfølgelig løbende udgifter til brug af og vedligeholdelse af grillen. Hvad de beløber sig til, afhænger af om der er tale om en grill med gas, kul eller el.

Selvom en minigrill ikke koster alverden, får du dog meget for pengene. Det er fx ofte muligt at købe en bred vifte af tilbehør, så du får mere ud af din grill.

Som eksempler på tilbehør kan nævnes:

  • Støbejernsplade så du kan lave æg, pandekager og frikadeller
  • Stegetermometer så du kan holde øje med kødets kernetemperatur
  • Pizzasten så du kan tilberede lækre, sprøde pizzaer

En transportabel grill er typisk stor nok til at du kan lave et helt måltid, men lille nok til at du kan tage den med.

3. Optager næsten ingen plads og er derfor nem at opbevare

Da en transportabel grill er kompakt i størrelsen, kræver den ikke særlig meget opbevaringsplads. Sammenholdt med en almindelig grill får du derfor flere kvadratmeter til andre ting.

Vil du bruge din transportable grill på terrassen, anbefaler vi at du tilkøber et grillbord, så du får en god arbejdshøjde når du griller. Du kan ofte købe et bord som matcher din grill. Nogle grill kommer dog med en sammenklappelig vogn, der giver et solidt fæste.