5 grunde til at vælge en gasgrill med TRU-infrared grillteknologi

Har du kigget nærmere på vores gasgrill fra Char-broil, er du sikkert stødt på begrebet Tru-infrared. Men hvad dækker det egentlig over? Og hvilke fordele giver det når du griller? Det kommer vi ind på i artiklen her. Lad os hoppe ud i det.  

char-broil grill med tru-infrared

Hvad er TRU-infrared?

TRU-infrared er en patenteret grillteknologi, som er udviklet af Char-broil.

Hjertet i TRU-infrared systemet er en varmefordelingsplade med en masse bittesmå huller i overfladen. De små huller bremser øjeblikkeligt den varme gas fra brænderne, så den bevæger sig langsommere. Derved overføres en masse varme til pladen, som opnår en temperatur på omkring 600-800 grader.

Den høje temperatur bevirker at der udsendes infrarød varme fra varmefordelingspladen. Ifølge Char-broil selv udgør strålevarmen omkring 65 procent.

Men ikke nok med det. Varmen fordeles også jævnt udover pladen, som derved har nogenlunde samme temperatur over det hele.

Hvis du vil vide mere om hvordan TRU-infrared teknologien virker, kan vi varmt anbefale at se videoen nedenfor, hvor eksperter fra Char-broil forklarer mere om hvad det går ud på.

maxresdefault


Hvorfor grille med TRU-infrared?

Du har måske allerede regnet nogle af fordelene ud, men lad os lige gennemgå dem en for en, så der ikke er noget at være i tvivl om.

1.    Ensartet varmefordeling

Den mest åbenlyse fordel er nok at maden bliver grillet ved den samme temperatur uanset hvor du lægger den. Du undgår altså at kødet bliver koldt indeni fordi det har lagt i et hjørne med næsten ingen varme. Smart!

2.    Nem rengøring

Grillen bliver også nemmere at rengøre efterfølgende. Men hvorfor nu det?

Jo, når du griller med TRU-infrared, forhindrer varmefordelingspladen fedt i at løbe ned i bunden af grillen (som derved vil være mindre beskidt).

3.    Ingen opflamning

En anden – men knap så åbenlys fordel – er at du undgår opblussning af flammer, hvilket betyder at der er mindre risiko for at maden brænder på. Derudover gør det selvfølgelig grillen mere sikker at bruge.

4.    Mere smag i maden

Med TRU-infrared får du op til 50 % mere smag i maden – både fordi fedtet fordamper og skaber en masse røg, som giver en fantastisk aroma, men også fordi saften i kød og grøntsager bevares.

5.    Mindre gasforbrug

Sidst men ikke mindst kræver det op til 30 % mindre gas at grille med TRU-infrared end med en almindelig gasgrill. Det kan hurtigt blive til mange penge i det lange løb hvis du griller meget.

Hvilke Char-broil gasgrill kommer med TRU-infrared teknologi?

Hvis du vil til at grille med TRU-infrared, skal du enten vælge en gasgrill fra Performance eller Professional serien.

Her kan du se en liste over de gasgrill der har TRU-infrared.

char-broil-professional-pro-s-4

Professional Pro S 4

Med hele fire brændere er denne gasgrill stor nok til at du kan lave mad til fire til seks personer. Grillen kommer med indbygget sear-burner, som giver maden perfekte grillstriber. Derudover er der lys i drejeknapperne, så du nemt kan se dem i mørke.

char-broil-professional-pro-s-3

Professional Pro S 3

Denne gasgrill er stort set identisk med Pro S 4, men adskiller sig ved at have tre brændere i stedet for fire. Dette betyder også at den er mere kompakt. Ja, faktisk fylder den 28 cm mindre i bredden – men har ellers samme højde og længde.

char-broil-performance-power-edition-3

Performance Power Edition 3

Kompakt gasgrill med tre brændere, sideborde, sear-burner og termometer i låget, så du nemt kan holde øje med temperaturen. Tændes med et enkelt tryk på en knap – helt uden tændstikker.

char-broil-professional-core-b-4

Professional Core B 4

Her får du en gasgrill der kan meget af det samme som Pro S 3 og Pro S4 – dog har den ikke en sear-burner. Grillen har fire brændere, og inde bag lågerne gemmer der sig en holder til en 11 kg gasflaske.

char-broil-professional-core-b-3

Professional Core B 3

Core B 3 minder utrolig meget om Core B 4, men man har fjernet en af brænderne, hvilket giver en mere kompakt grill. Med Core B 3 kan du lave mad til 4-6 personer.