Generelt om levering af brændsel

Bestiller du brændsel på davidsenshop.dk, er der flere ting du skal være opmærksom på i forbindelse med leveringen.

Kanstenslevering

En palle eller et tårn med pejsebrænde leveres altid med den billigst mulige fragtform. Derfor kommer fragtbilen ikke med kran, og dermed er der heller ikke mulighed for at få det stillet ind på grunden. Vognmanden medbringer en palleløfter eller en såkaldt "elhund" (elektrisk palleløfter), og han har kun mulighed for at stille varen på fast underlag i form af f.eks. asfalt, fliser eller betongulv. Ønsker du aflæsning på grus eller på græsplæne, kan chaufføren muligvis godt arrangere det, men det medfører ofte komplikationer og hverken davidsenshop.dk eller vognmanden står til ansvar for eventuelle skader som dette måtte medføre.

Pladsforhold

Når vognmanden ankommer til din adresse, er det med en såkaldt stor lastbil. Det betyder at du skal påregne at lastbilen kræver 3-3,5 meter plads i bredden og mindst 4,5 meter plads i højden. Skal bilen rundt om et 90°  hjørne, skal du påregne 4,5 meter plads i bredden.

Opbevaring

Ingen tvivl om at brændsel selvfølgeligt skal opbevares tørt og bringes indendørs eller under tag straks efter levering. Paller leveret fra davidsen.dk er emballeret, så de kan tåle at stå udendørs i 1-2 dage. Tårne med pejsebrænde har det bedst med at blive opbevaret ude under halvtag, så vinden kan holde træet tørt og klar til fyring. Økobriketter og træpiller tåler dog ingen vand overhovedet. Disse skal derfor bringes i tørvejr hurtigst muligt og senst indenfor 1-2 dage i tørvejr.