Davidsens Tømmerhandel løfter bundlinjen markant – afsætter millioner til digitale løsninger og ekspansion på erhvervsmarkedet

07-02-2019

Davidsens Tømmerhandel A/S, gik ud af 2018 med vækst i både omsætning og indtjening. Øget effektivitet og et fokus på at styrke det økonomiske fundament løftede omsætningen til 1,853 mia. kroner, mens resultatet før skat voksede til 51 mio. kr. Forude venter en større millionsatsning på kundevendte, digitale værktøjer og bredere landsdækkende tilstedeværelse på erhvervsmarkedet.

Efter et år med hovedfokus på at sikre et stærkt, økonomisk fundament for de 13 fysiske byggemarkeder og webshoppen, der betjener både private og professionelle, går Davidsens Tømmerhandel A/S styrket ind i 2019. Det dagsaktuelle regnskab for 2017/18 viser en fremgang i omsætningen til 1,853 mia. kr. mod 1,8 mia. kr. året før. Resultatet før skat er løftet fra 18 til 51 mio. kr. i 2017/18.

”Tallene afspejler indsatsen for at styrke vores økonomiske fundament det seneste år. Vi har solgt flere ejendomme fra og reduceret vores varelagre for at frigøre kapital til kommende investeringer. Målet har været lønsom vækst, og det har vi nået. Blandt andet fordi vi har haft solid fremgang i salget på erhvervsmarkedet og fordi, vores medarbejdere har ydet en kæmpe indsats. Vi har en ambition om fortsat at vokse forretningen, og det seneste år har vi skabt et solidt fundament til nye investeringer,” siger Henrik Clausen, adm. direktør i Davidsens Tømmerhandel A/S.

Modregnet engangsindtægter fra ejendomssalg realiserer Davidsens Tømmerhandel A/S i 2017/18 et overskud før skat i på 36 mio. kr. Det er en fordobling fra året før. For året 2019 forventer Davidsens Tømmerhandel A/S et højere aktivitetsniveau og et resultat før skat på linje med årets resultat ekskl. salg af ejendomme.


Digitale investeringer og ekspansion på erhvervsmarkedet

Ifølge Henrik Clausen fortsætter ledelsens fokus på at automatisere og øge effektiviteten. Men nu sættes der også fart på investeringer med et anseeligt millionbeløb, som skal styrke tilstedeværelsen på det vigtige erhvervsmarked og føre til udvikling af nye, digitale værktøjer til håndværkere.

”En af vores kerneværdier er vores evne til at være tæt på og forstå kunderne. Det er kvaliteter, vi skal holde godt fast i samtidig med, at vi udvikler og udbygger vores forretning til nye dele af landet. Så vi skal være dygtige til at holde fast i alt det, vi gør rigtig godt, samtidig med, at vi skaber en balanceret udvikling for virksomheden. Og så skal vi fortsætte de forbedringer af logistikken og fleksibiliteten over for kunderne, som vi har sat i værk og blive endnu bedre til at udnytte stordriftsfordelene i vores centrallagre,” forklarer han.

Sideløbende med ambitionerne om ekspansion på erhvervsmarkedet i nye dele af landet sætter ledelsen millioner af til udvikling af digitale værktøjer, der hjælper erhvervskunder til f.eks. lettere varebestilling, administration og projektstyring.

”Digitalisering er et vigtigt område i byggeriet. Der er ingen tvivl om, at digital teknologi for mange vil blive afgørende for konkurrenceevnen fremover. Derfor ser vi gode muligheder for, at vi ved at udvikle nye og let anvendelige digitale værktøjer kan hjælpe kunderne til at effektivisere den daglig drift og opgavestyring. Så det er et område, vi vil investere betragteligt i de kommende år, og som vi forventer os meget af,” siger Henrik Clausen.