Davidsens Tømmerhandel fejrer 75 år - forude venter nationalt indtog

23-09-2019

Tirsdag den 1. oktober er det 75 år siden den familieejede trælastvirksomhed, Davidsens Tømmerhandel, for første gang slog dørene op for håndværkere og entreprenører. Her åbnede grundlægger Christian Davidsen den første tømmerhandel i Sommersted i Sønderjylland. Hvad der startede som en lokal tømmerhandel i Sommersted i 1944, er i dag en virksomhed med 700 ansatte, 13 afdelinger, en stor webshop og en årlig omsætning på godt to mia. kr. 

Davidsens Tømmerhandel er over årene vokset gennem strategiske opkøb af trælasthandler i Syddanmark. De senere år suppleret med etablering af store professionelle erhvervsafdelinger i Odense, Kolding og Aarhus. Så det er en moden og stærk 75-årig virksomhed, der, med opkøbet af Optimera-kæden tidligere på året, snart rykker ud til professionelle og private kunder i hele landet, fortæller adm. direktør, Henrik Clausen.

- Davidsen er en solid virksomhed, som over årene er vokset gennem sund fornuft, købmandskab og fokus på kundernes behov. Nu tager vi med Optimera et vigtigt skridt frem på det danske marked for byggevarer og åbner Davidsen afdelinger i nye dele af landet. Dermed får professionelle kunder i bl.a. København og Aalborg nu også adgang til den service, faglige rådgivning og kvalitet, som har gjort os til en betroet partner for byggeriet i hele det sydlige Danmark, siger han.

Købet af Optimera-kæden forventes godkendt af konkurrencemyndighederne i løbet af oktober. Herefter begynder arbejdet med at rulle Davidsens koncept ud til de nye placeringer rundt om i Danmark.

I dag er Davidsen fortsat i familiens eje med 2. generation Povl Davidsen som indehaver og bestyrelsesformand for 700 medarbejdere og 13 afdelinger i Syddanmark, Fyn, Midtjylland og Sjælland. Ifølge Povl Davidsen så skyldes virksomhedens fremgang i høj grad virksomhedens medarbejdere.

- Et essentielt særkende ved Davidsen er vores kompetente medarbejdere og den service, de yder hver dag året rundt. Med hårdt arbejde og stort engagement har de været med til at skabe den virksomhed, vi er i dag, siger Povl Davidsen.

Davidsen markerer sit 75-års jubilæum i alle afdelinger, både byggemarkeder, webshoppen og i de professionelle erhvervsafdelinger sammen med kunder og samarbejdspartnere.