Døre og vinduer
Filtrér søgning
Nulstil alle
Farve
Nulstil
  • (7)
Overflade
Nulstil
  • (7)
Materiale
Nulstil
  • (7)
Brand
Nulstil
  • (7)
Produkttype
Nulstil
  • (6)
  • (1)
Lagerstatus
Nulstil
  • (2)
  • (0)
Vis kun
Nulstil
  • (2)
Pris
Nulstil
2795
2795
12335
12335
2795kr.12335kr.
Vis:
36
produkter1 - 7 af 7
Visning:
Sortér:
Anbefalet

Hvilken hoveddør skal du vælge?


Det er bedst at vælge en hoveddør som passer til husets stil. Er der fx tale om en gammel murmestervilla, giver det ikke mening at vælge en hoveddør med en blank overflade. Her vil en massiv dør i træ passe meget bedre.


Sørg også for at kvaliteten er i orden. Selvom prisen for en solid og holdbar dør godt kan løbe op i adskillige tusinde kroner, vil den holde længere og være mindre påvirkelig overfor vejrpåvirkninger end en yderdør der fx er fremstillet af MDF-plader.


Dernæst skal du selvfølgelig sikre dig at døren passer i størrelsen. Når du skal måle op, skal du både bruge bredden og højden på den eksisterende dør, målene på det hulrum hvor den nye dør skal sidde, og bredden og højden på indfatning og karme.  


Desuden bør du tage stilling til om døren skal åbne indad eller udad. Her er det en god ide at tage udgangspunkt i den eksisterende dør, men hvis du har en lille entre, kan der være plads at spare ved at vælge en dør som åbner udad.


En yderdør med glas giver en følelse af rummelighed


Hvis du har en lille entré, bør du overveje at vælge en dør med glas, så der lukkes mere lys ind i rummet. Ved at skabe et større lysindfald, vil entreen virke større og mere luftig end den egentlig er.


Ulempen er selvfølgelig at andre kan kigge ind, hvilket godt kan kræve en smule tilvænning i starten hvis man er vant til en dør uden glas. Desuden kan støj nemmere passere igennem en glasdør, hvorfor den ikke er det bedste valg hvis man bor ud til en trafikeret vej. Mange døre er dog udstyret med glas som kan holde støjen ude. 


Skal døren være venstre- eller højrehængt?


Inden du køber en ny hoveddør, skal du tage stilling til om den skal være venstre- eller højrehængt.


• Hvis døren er venstrehængt, betyder det at hængslerne sidder i venstre side når man står på den side af døren hvor hængslerne er synlige.


• Hvis døren derimod er højrehængt, sidder hængslerne i højre side når man står på den side af døren hvor hængslerne er synlige. 


Vi anbefaler at du vælger en dør hvor hængslerne er placeret i samme side som på den gamle dør. Hvis du i forvejen har en hoveddør som er højrehængt, bør den nye dør altså også være højrehængt (og omvendt).


Det er dog værd at nævne at nogle hoveddøre er vendbare. Det vil altså sige at de både er venstre- og højrehængte, hvorfor du ikke behøver at tage stilling til hvilken side døren skal vende. 


Vælg en hoveddør med god isoleringsevne


Varmeregningen kan hurtigt løbe op hvis døre og vinduer har en dårlig isoleringsevne. Derfor er det en god ide at gå efter en hoveddør med et lavt varmetab. Varmetabet angives som en U-værdi, der for massive hoveddøre højst må være 1,4 og for glasdøre højst 1,5.


Swedoor er en af de producenter som tilbyder lavenergi døre med minimalt varmetab. Dørene er konstrueret med tre lag og har en U-værdi på mellem 0,59 og 0,74 – altså langt under grænseværdierne i bygningsreglementet. I vores sortiment finder du et stort udvalg af yderdøre fra Swedoor.


Hvor meget vedligeholdelse kræver en hoveddør?


Det afhænger meget af hvilken dør du vælger. Vælger du fx en lakeret eller malet dør, skal den kun overfladebehandles hvert femte eller sjette år, mens en dør som er behandlet med olie, skal genbehandles igen allerede efter tre eller fire år afhængig af hvor meget slid den udsættes for. Vil du holde vedligeholdelsen til et minimum, gælder det altså om at vælge en hoveddør som er lakeret eller malet fra fabrikkens side. Vores sortiment inkluderer både døre der er malede og ubehandlede.


Køb af udhusdør


En udhusdør giver ikke den samme holdbarhed og sikkerhed som en almindelig yderdør, og derfor egner den sig fx ikke til sommerhuset. Når du skal vælge den rigtige udhusdør, er det en god ide at tænke over hvad den skal kunne. Hvis du fx opbevarer dyrt værktøj i udhuset, er det vigtigt at vælge en dør med gode låse. Omvendt skal døren kunne tåle store temperaturforskelle hvis udhuset bruges til opvarmning. 


Design din nye facadedør online 


Vil du have en ide om hvordan din nye hoveddør kommer til at se ud inden du køber den, er du velkommen til at prøve vores Swedoor Dørdesigner, som giver dig mulighed for at lege med forskellige farver, dørtyper og meget mere.  


Du er naturligvis også velkommen til at udforske vores udvalg af døre her på siden. Vi tilbyder både mærkerne Swedoor og Plus, som begge leverer yderdøre af høj kvalitet til en god pris.