Hvad koster et shelter til haven?

Med et shelter i haven kommer du tæt på naturen og kan nyde udsigten til stjernerne, imens du er beskyttet mod vind og vejr. Men hvad koster et shelter egentlig? Det kan du blive klogere på her.

Hytte i haven

Du kan spare penge ved selv at bygge dit shelter for bunden.

Der er stor forskel på hvad et shelter koster

Køber du et shelter i byggemarkedet, koster det omkring 10.000 kr. Prisen afhænger dog meget af hvor stort shelteret er, hvilke materialer det er lavet af, og om det leveres færdigsamlet eller som et byggesæt.

Et shelter koster selvfølgelig ikke noget hvis du allerede har materialerne liggende, men det er de færreste der har det. Langt de fleste skal altså ud at købe fx brædder, skruer, beslag eller tagbelægning.

Vil du bygge et shelter fra bunden af, er det en god ide at bruge de såkaldte kalmarbrædder, som du naturligvis kan købe hos Davidsen.

Kalmarbrædder skæres til af hele stammer, og de afbarkede kanter bibeholdes, så brædderne får et råt og rustikt udtryk. Du kan bruge kalmarbrædder til både shelters, hytter, legehuse og andre småbygninger i haven.

For en god ordens skyld skal det nævnes at kalmarbrædder ikke er billige. Du kan altså spare penge ved at vælge en anden slags brædder.

Bygger du et shelter fra bunden, og køber alle de materialer du skal bruge i byggemarkedet, løber prisen cirka op i 4.000-5000 kr., hvilket altså svarer til cirka halvdelen af hvad shelteret ville koste hvis du købte det som et sæt.

Byg selv shelter i haven

Husk at medregne udgifter til tilbehør, så du ikke bliver overrasket.

Spar penge med et byg-selv shelter

Vil du have et billigt shelter, og samtidig have fornøjelsen af at samle det selv, anbefaler vi at du køber et såkaldt byg-selv shelter.

Når du køber et byg-selv shelter, medfølger alle de materialer du skal bruge. Du skal altså blot samle det (hvilket kan gøres på nogle få timer hvis du følger den vejledning som kommer med produktet).

For at samle dit nye shelter skal du selvfølgelig bruge noget værktøj. Har du ikke dette i forvejen, skal du altså medregne udgifterne hertil som en del af den samlede pris for shelteret.

Hvilket værktøj skal du bruge? Det er et godt spørgsmål. Tiset shelter anbefaler at du har følgende værktøj:

  • Boremaskine
  • Bitssæt
  • Sav
  • Tommestok
  • Vinkelmåler​​​​​​​

Derudover er det en fordel hvis du har en rundsav og en retteskinne, men disse er ikke nødvendige for at du kan samle shelteret.

Køber du et byg-selv shelter, som dem du finder hos Davidsen, starter prisen typisk ved omkring 8.000 kr., men leveres det delvist samlet, er prisen højere.

Husk at medregne prisen for tilbehør

Foruden selve shelteret kan det være en god ide at købe diverse tilbehør som fx et insektnet, der typisk koster i omegnen af 350-850 kr. afhængig af hvor mange meter du skal bruge, samt puder, tæpper, soveposer og hvad du ellers vil indrette dit shelter med. I vores sortiment finder du kvalitetsshelters fra anerkendte producenter som Plus og Tiset Shelter. Vi har både shelters der er usamlede og delvist samlede, hvilket giver dig mulighed for at finde et shelter der passer til dine ønsker.