Fredag d. 5. februar 2021

Sammenlægningen af Davidsens Tømmerhandel er på plads i Aalborg – erfarne profiler gør klar til tocifret vækst

Som et led i overtagelsen af de tidligere Optimera byggecentre i Hjørring og Aalborg har Davidsens Tømmerhandel samlet alle nordjyske aktiviteter i Aalborg. Det har i det seneste år bl.a. resulteret i en massiv udvidelse af varesortimentet hos tømmerhandelen i Aalborg, der betjener de professionelle håndværkere. En udvidelse, der styrker vækstambitionerne og åbner op for flere jobs.

Selv om der er kommet nye farver på facaden og et større og mere moderne koncept i butikken, er det stadig de samme knap 30 lokale medarbejdere med 15-20 års erfaring, der rådgiver de professionelle håndværkere i den nye Davidsens Tømmerhandel i Aalborg.

Sådan lyder meldingen fra trælastchef Casper Jensen, der et år efter sammenlægningen af de to nordjyske byggecentre som Davidsen overtog i Hjørring og Aalborg, nu har åbnet alle porte på vid gab til den professionelle trælast med de blågule farver.

”Med opgraderingen til Davidsen-konceptet har vi fået 20 procent flere varer på hylderne og lageret end før. Det betyder, at vi kan betjene kunderne hurtigt og effektivt, hvilket er alfaomega for både de små og de mellemstore håndværksvirksomheder. Samtidig har vi fået et langt bredere sortiment på tværs af alle varegrupper. Bl.a. har vi i dag Nordjyllands største fliseafdeling, og vi fører nu alle mærker inden for elværktøj, som de professionelle efterspørger,” forklarer Casper Jensen.

Han fortæller også om en betydelig fremgang i salget til private kunder, som under coronakrisen i stor stil er søgt til Davidsen i Aalborg - blandt andet med afsæt i Davidsens online bestil-og-hent mulighed. Det på trods af, at den store tømmerhandel på Mineralvej 10 egentlig er for de professionelle.  

”Jeg oplever, at corona har sat en bølge af renoveringsprojekter i gang rundt om i Aalborg og omegnen. Vi har i hvert fald set markant flere selvbyggere, som vi kalder de private kunder, her på matriklen siden marts sidste år. Det er positivt, at vores store sortiment og faglige rådgivning også appellerer til de ambitiøse selvbyggere”.

Ambitioner om tocifret vækst
Casper Jensen har 25 års erfaring indenfor branchen. Senest som forretningschef for Optimera i Aalborg. Han er nu sat i spidsen for at føre forretningen videre i Davidsen-regi som en ambitiøs, professionel trælasthandel.

Som et afgørende skridt på vejen har Davidsen i Aalborg allieret sig med erfarne folk fra branchen, som Casper Jensen tidligere har arbejdet sammen med. Lars Ersted Nielsen er hentet hos en af konkurrenterne i byen som ny salgschef. Og Lars Svendsen, der i knap 10 år har været projektchef i Optimera, er udnævnt til ansvarlig for storkunder.

Derfor lægger trælastchefen heller ikke skjul på, at ambitionerne for Davidsen i Aalborg er store, og at fundamentet til årlig, tocifret vækst er støbt. Så Davidsen Aalborg skal ud og hente markedsandele og have fokus på nye forretningsområder. Her står tømmerhandlen i Aalborg med Davidsen konceptet nu langt stærkere i forhold til sortiment og løsninger.

”I dag er det ekstremt vigtigt for de professionelle, at de med kort tidsinterval kan bestille og afhente varer. Det kræver, at vi ligger inde med et stort lager af normale bestillingsvarer, så de kun behøver at handle ét sted. Derudover er det afgørende, at de professionelle kunder møder tung faglig viden overalt i organisationen, og det er der, vi er nu,” siger Casper Jensen.

Også hurtig og fleksibel levering til de professionelle ude på byggepladserne er vigtig. Derfor møder natholdet i Aalborg ind kl. 21.30 og pakker og læsser Davidsens velkendte gule lastbiler, så de er klar til at køre ud med bestillinger fra kl. 6.30 hver morgen.