Skab rum i haven

Vil du gerne nyde mere tid i haven? Tag boligindretningen med ud i haven, og nyd solen i hyggelige omgivelser. Måske i en hyggekrog under en flot pergola, madlavning i udekøkkenet eller en solfyldt, rolig terrasse med lækre loungemøbler. Kun fantasien sætter grænser for, hvilke rum du kan have i din have. Det kræver ikke nødvendigvis masser af plads, og er du frisk på et byg-selv-projekt, kan du få haven lige efter dine drømme.

terrasse med espalerhegn og havemøbelsæt

Der er mange muligheder for at inddele haven i rum. Her ses en terrasse med et espalierhegn, der fungerer som rumdeler.

Byg-selv-pergola

Med de skønne pergolaer, får du virkelig følelsen af et ekstra rum i haven. Pergolaen kommer i et væld af afskygninger, og kan laves præcis, så den passer ind i netop din have. Med blot få stolper og Plus Cubic beslag, kan du nemt bygge din egen pergola. Så kan du tilpasse den efter dine ønsker – skal din pergola have gulv, loft, skyggesejl eller måske et espalierhegn til levende planter?

Madlavning under åben himmel  

Et udekøkken er fantastisk når de gode sommeraftner skal nydes i haven eller på terrassen. Det er helt specielt at lave maden under åben himmel, og så får man lov til at bruge tiden i haven sammen med gæsterne, i stedet for at bruge tiden inde i køkkenet.

Det er selvfølgelig oplagt at have en god grill i sit udekøkken, men du kan også vælge at udvide med eksempelvis gasblus eller få installeret rindende vand alt efter hvor meget tid, der bruges i køkkenet.

Hygge over bålpladsen

Et tæppe over skuldrene og en snobrødspind i hånden. Bålpladsen er endnu et hyggeligt spot i haven, hvor familien kan samles på de lune sommeraftener. Det kræver ikke meget at lave en hyggelig bålplads i haven. Du kan vælge det simple bålfad, eller du kan grave ud til en bålplads omringet af sten. Du skal dog være opmærksom på lovgivningen på området, så sikkerheden er i orden. Hvis pladsen tillader det, kan en brændevæg også være med til at skabe liv i haven, og går jo helt perfekt sammen med bålpladsen.

De perfekte havemøbler

Uanset hvilke rum, du skaber i haven, udgør havemøblerne et vigtigt element i indretningen. Måske er der brug for et stort havemøbelsæt, der har plads til alle gæsterne, når der afholdes grillaftener. Loungemøbler skaber plads til hygge og afslapning både i hverdagen og til sommerens fester. Havemøbler kommer i et utal af størrelser, farver og materialer, så du kan indrette haven med lige præcis de møbler, der passer til dine behov.

Oase af wellness

Drøm dig væk fra hverdagens travlhed med wellness i baghaven. Vildmarksbadet lader dig nyde et koldt glas både på de lune sommeraftener og i de iskolde vintermåneder. Kombiner turen i vildmarksbadet med en afslappende afslutning i saunaen. Her får du virkelig følelsen af ro og velvære, og kan nydes alene, eller sammen med de nærmeste. De fleste udendørsspaer og saunaer fås i flere størrelser og udformninger, så (næsten) uanset størrelsen på din have, kan du finde noget, der passer til dig.

drivhus i antracit

Med et drivhus kan du dyrke dine egne afgrøder. For mange fungerer drivhuset også som opholdssted.

​​​​​​​Drømmen om drivhus

Et drivhus kan give meget glæde og gode stunder i haven og tilmed forlænge udesæsonen. Hvis haven tillader det, kan du nyde de kølige dage og aftener i et flot orangeri, hvor der både er plads til hyggekroge og plantedyrkning.  Selv mindre drivhuse kan give hygge til haven, og giver dig muligheden for, at høste dine egne grønstsager.

Drivhuset er for dig, som elsker planter - uanset om du ønsker at bruge mange timer i haven, eller kun har et par minutter tilovers. Indret drivhuset til dine behov, og nyd det ekstra uderum i haven.