Opvarmning
Filtrér søgning
Nulstil alle
Model
Nulstil
  • (11)
  • (2)
  • (1)
Rørafgang
Nulstil
  • (13)
  • (1)
Produkttype
Nulstil
  • (6)
  • (4)
  • (4)
Lagerstatus
Nulstil
  • (0)
  • (0)
Pris
Nulstil
10999
10999
30999
30999
10999kr.30999kr.
Vis:
36
produkter1 - 14 af 14
Visning:
Sortér:
Anbefalet

FAQ – ofte stillede spørgsmål

  1. Hvordan slukker man en brændeovn?

    Du slukker din brændeovn ved at lukke for lufttilførslen og lade træet brænde ud. Fjern overskydende aske når brændeovnen er kølet ned. 

  2. Hvordan tænder man op i en brændeovn?

    Placér to stykker brænde i bunden af brændeovnen. Det er vigtigt at brændestykkerne er tørre. Læg derefter optændingspinde på tværs af brændet og byg dem op som et tårn. Placer et par optændingsblokke mellem brændestykkerne, tænd op i blokkene og lad lågen stå på klem indtil flammerne har fået fat i træet. 

  3. Hvilken brændeovn skal jeg vælge?

    Du skal først og fremmest vælge en brændeovn som passer til dit opvarmningsbehov. Det vil sige at den hverken skal afgive for lidt eller for meget varme. Er pladsen trang, kan det være en fordel at vælge en pejseindsats eller en brændeovn der kan monteres på væggen. 

Hvilken brændeovn skal du vælge?

Når du skal vælge brændeovn, er der flere ting du skal være opmærksom. Først og fremmest bør du overveje designet. Som du kan se ovenfor, findes brændeovne i mange forskellige udgaver, og det er naturligvis vigtigt at du vælger en som falder i din smag.


Vær dog opmærksom på at den også bør passe til husets indretning. I den forbindelse er især størrelsen en vigtig faktor. Hvis brændeovnen er for stor, kan den virke for fremtrædende og dominerende i rummet. Derfor bør du altid måle op inden du bestiller, så du har en ide om hvor meget den kommer til at fylde.


I den forbindelse skal du dog huske at en lille brændeovn også har et mindre brændkammer og derfor afgiver mindre varme. Det handler altså om at finde en brændeovn som både passer til husets størrelse og opvarmningsbehov. Er varmeydelsen for høj, er der stor risiko for forurening med sundhedsskadelige partikler. Derfor er det altid bedre at vælge en mindre brændeovn og fyre mere end at vælge en stor model og fyre mindre.


Varmeydelsen angives i KW. Som grundregel kan du regne med at 1 KW kan dække 15-20 m2. Skal du bruge brændeovnen som sekundær varmekilde, vil du altså i langt de fleste tilfælde kunne nøjes med en effekt på 2-5 KW. Er du i tvivl, er du naturligvis velkommen til at kontakte os. Så hjælper vi gerne med at vælge en brændeovn som passer til dine opvarmningsbehov.


Er pladsen trang, kan det være en god ide at vælge en pejseindsats (altså en brændeovn som er indbygget i væggen). Med en pejseindsats får du også et flot flammebillede – det gælder især hvis vælger en løsning med glas på flere sider.


Alternativt kan du overveje en væghængt brændeovn. Fordi den monteres på en væg eller mur, optager den ingen gulvplads og kan derfor frigive flere kvadratmeter i boligen. Pladsen under brændeovnen kan eventuelt udnyttes til opbevaring af brænde i en brændekurv. Med en væghængt brændeovn bliver rengøringen også nemmere da du ubesværet kan komme til med støvsugeren. 


Et af de nyest skud på stammen er de såkaldte pillebrændeovne. Med en pillebrændeovn kan du opnå store besparelser på varmeregningen, indstille ovnen til at tænde på bestemte tidspunkter og styre temperaturen fra en fjernbetjening eller app, så du får en stabil rumtemperatur. Da træpiller brænder i lang tid, kan der desuden gå flere dage før du skal påfylde nyt brænde, ligesom askedannelsen er minimal grundet træpillernes effektive forbrænding. Samtidig slipper du for at kløve og opbevare brænde. I vores sortiment finder træpilleovne af mærket Qlima.


Ønsker du primært en brændeovn for hyggens skyld, kan du overveje en elektrisk pejs. Den drives nemlig af elpærer og afgiver derfor kun minimal varme. Det betyder at der ikke er nogen brandrisiko, du slipper for at påfylde brænde og undgår skade partikler i hjemmet. En el pejs er dog ikke egnet til egentlig opvarmning, men er mere tiltænkt som et dekorativt element til hjemmet.



Reducér varmeforbruget med en træpilleovn

Med en træpilleovn kan der være store besparelser at hente på varmeregningen. Besparelsen afhænger dog af dit varmeforbrug og hvilken opvarmningsform du i forvejen bruger. Mange træpilleovne ligner til forveksling en almindelig brændeovn og giver en god varmefordeling.


En træpilleovn har dog den fordel at temperaturen kan indstilles, så du får præcis den varme i rummet som der er behov for. Typisk er det også muligt at indstille ovnen til at være aktiv på bestemte tidspunkter af døgnet. På den måde kan du fx sikre at der er varmt når kommer hjem fra arbejde på en kold vinterdag eller ankommer til sommerhuset.


Da en træpilleovn bruger træpiller, slipper du for at skulle kløve brænde. Det eneste du skal gøre at efterfylde med træpiller efter behov. Derudover er det vigtigt at holde ovnen ren og tømme askebakken – præcis som det kendes fra en almindelig brændeovn.



Regler for brændeovne

Når du skal montere en ny brændeovn, er der en række regler du skal være opmærksom på, især i forhold til placeringen.


Af hensyn til brandsikkerheden er det vigtigt at overholde minimumsafstanden til brandbare vægge. Du kan læse mere om reglerne i den monteringsvejledning der følger med brændeovnen.


Er der tale om en ubrændbar væg, må du gerne placere brændeovnen direkte op ad væggen. Det kan dog alligevel være en god ide at placere den så der er lidt luft imellem. På den måde er det nemmere at gøre rent bag brændeovnen.


Derudover skal du være opmærksom på underlaget. Er det fremstillet i et brandbart materiale – fx træ – er det vigtigt at montere et brandafvisende underlag omkring brændeovnen. Det kan fx være en glasplade eller klinker. Sørg for at der er minimum 15 cm ud til siderne og 50 cm dækning foran brændeovnen.


Det er desuden vigtigt at der er tilstrækkelig med ilt i det rum hvor brændeovnen skal stå. Derfor kan det være en god ide at montere en eller to ventiler i rummet.


OBS: Når brændeovnen er på plads, skal installationen og placeringen godkendes af en skorstensfejer. Har der ikke tidligere været en brændeovn i boligen, skal du desuden underrette kommunen. Kontakt også dit forsikringsselskab og gør dem opmærksom på at der er monteret en brændeovn i boligen.



Korrekt optænding og fyring

Når du tænder op i brændeovnen, er det vigtigt at gøre det rigtigt. Sørg altid for at bruge tørt træ. Fugtigt brændsel har en lav brændværdi og er en af de hyppigste årsager til skorstensbrænde, røgeksplosioner og kulilteforgiftninger.


Udover at være tørt, skal træet også være ubehandlet. Er det malet, trykimprægneret eller lignende, kan det udlede sundhedsskadelige stoffer ved afbrænding. Når du opbevarer dit brændsel, skal der være tilstrækkelig lufttilførsel. Brug fx et brændeskur eller et halvtag.


Inden du tænder op i brændeovnen, åbnes op for lufttilførslen. Herefter placeres 2-3 større stykker brænde efterfulgt af et par mindre pinde på tværs. Optændingsblokke lægges øverst, og der tændes op. Når ilden har fået godt fast, lukkes for den primære lufttilførsel. OBS: Har du brug for brænde til brændeovnen?



Vedligeholdelse

Brændeovne kræver løbende vedligeholdelse. Du skal først og fremmest sørge for at fjerne aske når askelaget har nået en vis højde. De fleste brændeovne har en rist som nemt kan trækkes ud og tømmes – det gælder fx Varde brændeovne som du finder her på siden.


Derudover skal du sørge for at gøre glasruden rent efter behov. De fleste producenter af brændeovne tilbyder en særlig glasrens til netop dette formål (se mere under tilbehør til brændeovne). Glasrensen sprayes på den indvendige side af lågen og tørres herefter af med køkkenrulle. Endelig er det vigtigt regelmæssigt at tjekke at brændeovnen er i god stand. Der må fx ikke være revner i glasruden og pakningerne skal være helt tætte. Endelig er det vigtigt regelmæssigt at tjekke at brændeovnen er i god stand. Der må fx ikke være revner i glasruden og pakningerne skal være helt tætte. I alle nyere brændeovne er desuden en indbygget plade af sten som holder på varmen. Denne plade skal udskiftes når der er slidt ned til cirka halv tykkelse.


Har du spørgsmål omkring vedligeholdelse, kan du altid kontakte din lokale skorstensfejer.



Brændeovne tilbud

Da køb af brændeovn typisk er en større investering, kan der være mange penge at hente ved at køb den på tilbud. Vi giver ikke blot fri levering på vores brændeovne, men har ofte også gode tilbud, hvor du kan spare adskillige hundrede kroner på udvalgte brændeovne. Produkter på tilbud er tydeligt markeret med betegnelsen kampagnevare, så du nemt kan finde dem i produktsortimentet.



Find en billig brændeovn hos Davidsen

Der findes mange forskellige producenter af brændeovne. Hos Davidsen finder du bl.a. et bredt udvalg af Varde brændeovne.


Disse brændeovne udmærker sig ved at have et flot, skandinavisk design og være nemme at betjene – fx er der en rist som du kan trække ud når brændeovnen skal tømmes for aske ligesom glasset er selvrensende.


Køber du en Varde brændeovn, får du desuden 5 års garanti på fabrikationsfejl. Dermed er du bedre stillet end med købelovens reklamationsret.


OBS: Vil du være sikker på at din nye brændeovn monteres korrekt? Så hjælper vi gerne med installering og opsætning. Vi har professionelle montører som sikrer at arbejdet udføres til perfektion. Læs mere og bestil her.


Brændeovne kan med fordel suppleres af andre varmekilder, fx radiatorer eller varmepumper.