Træterrasse

Valg af terrassemateriale

Står du overfor at skulle anlægge en ny terrasse? Så er det en god ide at sætte dig ind i de forskellige materialer samt deres fordele og ulemper. Vi giver dig vores bedste råd til valg af terrassemateriale.

Inden du går i gang

Når du skal i gang med et terrasseprojekt, anbefaler vi, at du bruger tid på at finde ud af, hvilke ønsker du har til din terrasse. Kunne du tænke dig en terrasse i plan med græsplænen, på forskellige niveauer eller måske en forhøjet terrasse?

Derudover er det også en god idé, at du gør dig tanker, om hvor meget tid, du vil bruge på vedligeholdelse, da det har indflydelse på hvilket materiale, der passer bedst til dig. Vi guider dig igennem fordelene og ulemperne ved træ-, komposit- og stenterrassen.  ​​​​​​​

Træterrassen

Træ er, sammen med sten, det mest populære terrassemateriale. Det kan skyldes, at træ virker varmt og indbyder til hygge. Derudover er en terrasse af træ mere behagelig at gå på end en af sten. En anden fordel ved træterrassen er, at den typisk er nemmere at anlægge end en stenterrasse, da den ikke kræver nær så meget forarbejde.
Dog skal du være opmærksom på, at en træterrasse kræver mere vedligeholdelse end andre materialetyper. Vi anbefaler, at du behandler din terrasse hvert andet år, for at bidrage til at holde den flot og præsentabel.
Mange vælger trykimprægneret træ, som er kemikaliebehandlet, for at undgå alger. På grund af kemikalierne kan træet dog være sundhedsskadeligt, og derfor anbefaler vi at du vælger NTR-mærket træ, som er godkendt af Miljøstyrelsen.

Kompositterrassen

Komposit er et populært materialevalg, og det er ikke uden grund. Det kræver nemlig stor set intet vedligehold, da det hverken skal slibes, olieres eller males. Det vil altså sige, at du kan nøjes med at holde terrassen pæn blot med en kost og gulvsvaber. Derudover er en terrasse i komposit meget slidstærk, og kan holde i mange år.

Du skal dog være opmærksom på, at du ikke kan ændre farven på træet, da brædderne hverken kan olieres eller males.

Du kan vælge vendbare kompositbrædder, som er børstet på den ene side og rillet på den anden, hvor du selv vælger, hvilken side der skal ligge opad.

Stenterrasse

Hvis du ønsker en terrasse, der holder i mange år, og som kræver minimal vedligeholdelse kan en stenterrasse lavet af enten fliser eller natursten være en god idé. Du skal dog være opmærksom på, at der skal en del forarbejde til, inden du kan begynde at anlægge terrassen.

Der findes et væld af muligheder med en terrasse af sten, da du kan få sten i forskellige materialer, former og farver.

Overdækket terrasse

Da det danske vejr kan være meget omskifteligt, er der mange som vælger en overdækket terrasse. Det kan både være en fordel, hvis du ønsker skygge på de varme sommerdage, eller læ på de regnfulde dage. Det betyder, at du kan få mere glæde af din nye terrasse, da du kan bruge den længere tid.

Du kan alternativt overveje en markise eller et læsejl, hvor du selv kan vælge, om det skal skygge eller ej.

Har du brug for hjælp?

Så kontakt vores kundeservice, eller din lokale Davidsen afdeling. Vi stiller vores faglige ekspertise til rådighed, og hjælper dig med at finde en løsning der matcher dit behov. ​​​​​​​

Del dit byggeprojekt med os på #BygMedDavidsen