INSPIRATION

Vi har skrevet en række artikler og guides, som vi håber kan hjælpe dig godt på vej med dine haveprojekter, samt dine nye produkter fra Davidsenshop.dk.

HAVEN

En gennemført have byder gæster velkommen og er en fryd for øjet. Find gode råd til havearbejdet her.

Alt det du drømmer om

Hos Davidsen finder du et stort udvalg af produkter til havelivet, så du kan skabe perfekte rammer om dine yndlingsaktiviteter - udenfor. Find inspiration og gode råd til alt det du drømmer om, når du kombinerer fritid, gode oplevelser og udeliv.

gør græsplænen forårsklar

Gør græsplænen forårsklar
Når bladene springer ud og temperaturen begynder at stige, er det tid til at kaste sig over haven. Vi viser dig hvordan du gør græsplænen forårsklar.

LÆS MERE

gør græsplænen vinterklar

Gør græsplænen vinterklar
Når efteråret og vinteren nærmer sig med hastige skridt, og det betyder at det er tid til at gøre græsplænen klar til de hårde vintermåneder.

LÆS MERE

få en velplejet græsplæne

Få en velplejet græsplæne
Det behøver ikke være så svært hvis blot du ved hvad du skal gøre og hvornår. Med vores sæsonplan får du et overblik over hvordan du vedligeholder din græsplæne.

LÆS MERE

snerydning

Snerydning
Vinteren er over os, og selvom der ikke er snegaranti i Danmark, er det stadig en god idé at være beredt hvis det danske land skulle blive klædt i hvidt.

LÆS MERE

valg af terrassevarmer

Valg af terrassevarmer
Med en terrassevarmer kan du forlænge de lune sommeraftener på terrassen. Men hvilken terrassevarmer skal du vælge? Og skal den være med el, gas eller infrarød varme?

LÆS MERE

vand i haven

Vand i haven
Det er nemt og hurtigt at skabe stemning i haven med et vandbassin. Vi giver dig gode råd til hvordan du kommer godt i gang, og gennemgår de forskellige muligheder.

LÆS MERE

leg i haven

Leg i haven
Børn elsker at være ude at lege i det gode sommervejr, og der findes rigtig mange muligheder for at gøre legen endnu sjovere med lækre ting til leg i haven.

LÆS MERE

vedligeholdelse af havemøbler

Vedligeholdelse af havemøbler
​​​​​​​Dine nye havemøbler skal kunne holde i mange år. Vi viser dig hvordan du forlænger levetiden med den rigtige pleje og vedligeholdelse.

LÆS MERE

bekæmpelse af muldvarpe

Bekæmpelse af muldvarpe
Muldvarpen anses for det meste som et skadedyr. Dens primære føde er regnorme, og for at få fat i disse, graver den omfattende underjordiske gangsystemer.

LÆS MERE

vildmarksbad i haven

Vildmarksbad i haven
Et vildmarksbad i haven danner de perfekte rammer for afslapning og velvære med dem du holder af. Før du køber et vildmarksbad, er der dog flere ting du bør overveje.

LÆS MERE

sådan klipper du hækken

Sådan klipper du hækken
Hvornår er det bedst at klippe hækken? Hvor ofte skal det gøres? Og hvilke redskaber klarer opgaven bedst? Bliv klogere på hvordan du klipper hækken her.

LÆS MERE

hvilket hegn skal du vælge

Hvilket hegn skal du vælge?
Er du på udkig efter hegn til haven? Det kan være en jungle at finde ud af hvilket hegn du skal vælge. Få et overblik over de forskellige typer af hegn her.

LÆS MERE

køb af shelter

Køb af shelter
Med et shelter kan du overnatte ude i det fri og vågne op til lyden af fugle der kvidrer, og den friske luft der rammer næseborene.

LÆS MERE

hvad koster det at fylde et badebassin med vand

Hvad koster det at fylde et badebassin med vand?
Når du skal fylde et badebassin med vand, afhænger prisen bl.a. af hvor i landet du bor, og hvor stort badebassinet er.

LÆS MERE​​​​​​​

køb af drivhus

Køb af drivhus
Et drivhus kan give meget glæde og gode stunder i haven, men du skal tænke over, hvad du vil bruge drivhuset til. Vi guider dig igennem dine overvejelser, så du får dét drivhus, der passer netop til dig.

LÆS MERE

tyveri af robotplæneklipper

Tyveri af robotplæneklipper
Robotplæneklippere er i høj kurs blandt indbrudstyve. Men hvad kan du egentlig gøre for at forebygge tyveri af de smarte robotter? Og dækker forsikringen hvis uheldet er ude?

LÆS MERE

valg af robotplæneklipper

Valg af robotplæneklipper
Skal du købe din første robotplæneklipper, kan det være svært at gennemskue det store udvalg. Er det fx en god ide at vælge bioklip? Og hvor stor skal robotten være?

LÆS MERE

havemøbler i træ

Havemøbler i træ​​​​​​​
Overvejer du at købe havemøbler i træ, er der en række ting du skal være opmærksom på. Der kan nemlig være stor forskel på kvaliteten, og nogle træsorter kræver mere pleje end andre.

LÆS MERE

opsætning af hegn

Opsætning af hegn
Når du skal sætte et hegn op, er der meget du skal være opmærksom på. Bliv klogere på hvordan du monterer dit nye havehegn og hvad det kræver.

LÆS MERE

vedligeholdelse af pool

Vedligeholdelse af pool
En pool kræver regelmæssig vedligeholdelse. I denne artikel får du en komplet gennemgang af de punkter du skal huske når du skal passe og pleje din pool.

LÆS MERE

valg af drivhusglas

Valg af drivhusglas
Et drivhus vil enten være forsynet med almindeligt glas, hærdet glas eller polycarbonat, som er et hårdt plastikmateriale. Bliv klogere på hvad du skal vælge her.

LÆS MERE

vedligeholdelse af vildmarksbad

Vedligeholdelse af vildmarksbad
Et vildmarksbad skal på samme måde som en pool plejes og vedligeholdes. Vandet skal holdes rent, og den udvendige side skal behandles med træbeskyttelse.

LÆS MERE

køb af havemøbler til altan

Køb af havemøbler til altan
Har du en altan, vil der typisk ikke være mange kvadratmeter at gøre godt med. Derfor gælder det om at udnytte pladsen optimalt og vælge multifunktionelle havemøbler.

LÆS MERE

hvilken plæneklipper skal du vælge

Hvilken plæneklipper skal du vælge?
Det er vigtigt at vælge en plæneklipper som passer til dine behov og den græsplæne du skal klippe. Vi gennemgår de forskellige muligheder og forklarer hvilke overvejelser du bør gøre dig inden du køber en ny.

LÆS MERE

overdækket terrasse

Overdækket terrasse
Med en overdækning kan du nyde hyggelige stunder på terrassen uden at skulle bekymre dig om vind og vejr. Men skal din overdækning være permanent?

LÆS MERE

re-textile

Re-textile
Re-textile er genbrugsmateriale, som kan bruges til fx møbler, terrasser, brædder og stolper.

LÆS MERE

hvor ofte skal en robotplæneklipper køre

Hvor ofte skal en robotplæneklipper køre?
Der er ikke noget entydigt svar på hvor ofte en robotklipper skal køre. Det har producenterne nemlig forskellige holdninger til.

LÆS MERE

skab rum i haven

Skab rum i haven
Der er mange måder at skabe hyggelige uderum i haven. Få inspiration til hvordan du indretter haven med små hyggekroge og giver haven nyt liv.

LÆS MERE

valg af parasol til haven

Hvilken parasol skal du vælge?
Parasoller fås i et stort udvalg af farver, former og typer. I denne guide finder du gode råd og vejledning til valg af din næste parasol.

LÆS MERE

påfyldning-af-olie-på-plæneklipper

Vælg den rigtige olie til din plæneklipper
Det er vigtigt at bruge den rigtige olie til din plæneklipper. Bliv klogere på hvad du skal vælge her

LÆS MERE

HEGN OG BYG

Find gode råd til dit næste haveprojekt.

Opsætning af hegn

Opsætning af hegn
Det er ikke svært at sætte et hegn op, men hvis du gør det forkert, risikerer du råd i stolperne, eller at hegnet står skævt eller vælter. Find gode råd her.

LÆS MERE  

Re-textile

Re-textile
Re-textile er et genbrugsmateriale, som kan bruges til fx møbler, terrasser, brædder og stolper.

LÆS MERE  

GRILL

Når sommeren er over os, er det tid til at finde grillen frem. Få vores bedste råd til at skyde grillsæonen i gang.

hvordan tænder man en gasgrill

Hvordan tænder man en gasgrill?
Når du skal tænde op i en gasgrill, er det vigtigt at gøre det på den rigtige måde da du ellers risikerer at der opstår en opflamning eller i værste fald en eksplosion.

LÆS MERE

gode råd til gasgrillen

Gode råd til gasgrillen
Gasgrillen er blevet populær. Den er klar på blot 10 minutter, kan bruges i alt slags vejr og udvikler ingen røg under optænding. Vi viser dig hvordan du får det bedste ud af den.

LÆS MERE

hvilken grill skal du vælge

Hvilken grill skal du vælge?
Står du overfor at skulle købe en ny grill, er det en god ide at gøre dig nogle tanker om hvad den skal kunne. Vi giver dig et overblik fire klasskiske grilltyper.

LÆS MERE

Opskrifter på grillen

15 opskrifter til grillen
Savner du inspiration til grillmaden? Vi har udvalgt 15 saftige grillretter til sommeren. Og nej – bøffer og pølser er ikke på listen. I stedet har vi udvalgt nogle mere utraditionelle opskrifter.

LÆS MERE

Valg af gasgrill

Hvilken gasgrill skal du vælge?
Udvalget af gasgrill er stort, og som førstegangskøber kan det være svært at vælge blandt de mange muligheder. Hvor stor skal være? Hvilket mærke du skal vælge? Se vores råd her.

LÆS MERE

Grill på altan

Må du grille på altanen?
I sommermånederne er der ikke noget bedre end at sætte sig ud på altanen og nyde et lækkert grillmåltid. Men må du overhovedet det? Hvad siger reglerne? Se vores vejledning her.

LÆS MERE

Pizza på bål

Sådan laver du pizza på bål
Har du et bål i haven, kan du nemt lave lækre og sprøde pizzaer, som er mindst lige så gode som dem du tilbereder i køkkenet indenfor - hvis ikke bedre. Læs med, og bliv klogere på hvordan.

LÆS MERE

Rengøring af grill

Rengøring af grill: Sådan gør du det rigtigt
Det er vigtigt at du holder din grill ren for at forlænge levetiden og undgå bakterier. I denne guide finder du gode råd til rengøring af grill i både støbejern og rustfri stål, samt hvad du gør hvis grillen bliver angrebet af rust.

LÆS MERE

Sådan vedligeholder du din grill

Sådan vedligeholder du din grill
Har du en grill, er det vigtigt at du vedligeholder den rigtigt – både af hygiejnemæssige årsager, men i lige så høj grad for at forhindre ulykker. Her får du en tjekliste som giver dig et overblik over hvad du gør og hvornår.

LÆS MERE

UDENDØRS BELYSNING

Med det rigtige lys kan du skabe den helt rigtige stemning. Find gode tips om udendørs belysning her.

smart belysning

8 geniale ideer til havebelysning
Vi giver dig 8 ideer til hvordan du kan bruge udendørsbelysning til at skabe stemning, liv og atmosfære.

LÆS MERE

Udendørs lyskæder

Hvor meget koster en lyskæde i strøm
Med rekordhøje elpriser skulle man tro at det koster en formue at have udendørs lyskæder tændt. Vi har regnet på hvad det koster.

LÆS MERE

HAVEMASKINER

Her finder du guides og artikler om havemaskiner.

Sikkerhedsudsyr ved brug af motorsav

Værktøjskassen til dig som gør-det-selv
Her får du en komplet liste over det sikkerhedsudstyr du skal bruge inden du starter motorsaven.

LÆS MERE

MALING OG PLEJE AF HAVEMØBLER

Find inspiration og gode råd til maling og pleje af dine havemøbler.

Maling af havemøbler

Maling af havemøbler
Med en gang maling eller olie kan du puste nyt liv i dine havemøbler. Behandler du dem regelmæssigt med olie eller maling undgår du også problemer med råd, svamp og alger.

LÆS MERE

Olie til havemøbler

Olie til havemøbler
Havemøbler i træ kræver regelmæssig oliebehandling for at undgå råd, svamp og revnedannelse. Olien er samtidig med til at bevare træets naturlige glød så møblerne forbliver pæne.

LÆS MERE